Cupa Mondială FIFA - Grupa E Previzualizarea zilei 1 a meciului

FIFA Cupa mondială

2022-11-23

Eddy Cheung

Anglia, Olanda, Argentina și Franța și-au făcut acum debutul în faza de vârf a fotbalului, iar acum a sosit timpul ca încă două favorite perene să-și înceapă campania - Germania și Spania.

Cupa Mondială FIFA - Grupa E Previzualizarea zilei 1 a meciului

În timp ce giganții europeni sunt favoriții pentru a trece în runda următoare, așteptați-vă la multe surprize într-un grup care ar putea să nu fie atât de simplu pe cât pare! Daca nu ne crezi, intreaba Argentina!

Germania vs Japonia

Germania, de patru ori campioană la Cupa Mondială își încep turneul de miercuri împotriva Japoniei, o echipă cu care nu s-a mai confruntat până acum în această competiție. De fapt, aceste echipe s-au mai întâlnit doar de două ori - ambele în amicale internaționale -, unde Germania rămâne neînvinsă cu o victorie și un egal.

Cântecul Răscumpărării

Participând la cea de-a 20-a Cupă Mondială FIFA, Germania este una dintre cele mai de succes echipe din competiția din secolul 21, ajungând în semifinale în patru din cele cinci Cupe Mondiale de atunci.

Campionii Cupei Mondiale din 2014 vin în Qatar ca prima echipă care s-a calificat, în afară de gazde, după ce au câștigat nouă dintre cele 10 meciuri de calificare europene și au marcat 36 de goluri în acest proces.

După ce s-au prăbușit în faza grupelor într-o campanie dezastruoasă din 2018, bărbații lui Hansi Flick vor fi cu siguranță în căutarea răzbunării de data aceasta și vor căuta o alergare profundă în turneu pentru a-și spăla gustul prost care le-a rămas în gură acum 4 ani.

Ruperea tiparului

Între timp, Japonia nu are istoria istorică la Cupa Mondială pe care o au omologii lor germani. Primul lor turneu a fost abia în 1998, deși spre meritul lor au reușit să ajungă pe scena mare cu fiecare ocazie de atunci.

Calificarea la Cupa Mondială al doilea în grupa lor - cu 7 puncte în fața Australiei și la doar 1 punct în spatele acum legendara trupă din Arabia Saudită - Japonia intră în turneu în formă bună. Ei au pierdut ultimul meci de pregătire împotriva Canadei, dar au arătat foarte solid împotriva Braziliei, SUA, Coreea de Sud și Ghana pe tot parcursul anului.

O statistică interesantă despre Japonia, totuși, este că au alternat fie să fie eliminate în faza grupelor, fie în optimile de finală în fiecare dintre ultimele 7 turnee. De când au ajuns în optimile de finală din Rusia 2018, sunt destinați să se prăbușească în Qatar sau vor reuși să rupă tiparul?

În timp ce o victorie pentru Germania nu are o valoare mare la un preț de 1,44, vedem că acesta este un meci mai complicat decât pare pe hârtie. La un preț de 3,00 la Betway, Germania, pentru a câștiga și scorurile ambelor părți merită cu siguranță analizat.

Spania vs Costa Rica

Campionii Cupei Mondiale 2010 faceți cunoștință cu echipa underdog care i-a făcut pe toată lumea să viseze la 2014, când Spania va întâlni Costa Rica miercuri, 22 noiembrie, pe stadionul Al Thumama din Doha.

Deși este prima dată când aceste echipe s-au întâlnit la Cupa Mondială, s-au întâlnit de trei ori în ultimul deceniu, Spania ieșind din echipă neînvinsă cu 2 victorii și un egal. Cea mai recentă dintre întâlnirile lor a fost în 2017, când au trecut cu 5 de partea din America Centrală.

Echipa nouă, aceleași așteptări

Cu un singur jucător rămas din lotul pentru Cupa Mondială care a câștigat turneul din 2010 - Sergio Busquets de la Barcelona - Spania a avut multă muncă de făcut pentru a-și reconstrui echipa în ultimii câțiva ani.

Cu toate acestea, acea muncă grea a dat cu siguranță roade, deoarece aduc în cupă o echipă tânără și promițătoare, care are aspirații mari - la limita obligațiilor - de a face o alergare profundă în turneu și de a prezenta ceva fotbal spaniol frumos pe parcurs.

Din fericire pentru ambițiile lor, roșii ajung la CM într-o formă excelentă - după ce au câștigat patru din ultimele 5 jocuri și s-au calificat în semifinalele UEFA Nations League de pe niște afișaje solide.

În timp ce spaniolii sunt mai cunoscuți pentru marca lor de fotbal de atac bazat pe posesie, remarcabil, ei au primit doar 3 goluri în această perioadă, arătând că apărarea lor nu este nimic de batjocorit.

Poate Costa Rica să realizeze un miracol de două ori?

Anul era 2014. Micuța națiune din America Centrală, Costa Rica, a fost atrasă în ceea ce toată lumea numea „Grupul Morții” din Brazilia, unde urma să se confrunte cu trei campioni foști la Cupa Mondială: Uruguay, Italia și Anglia. Nu aveau nicio șansă în iad. Costa cine?

Sau cel puțin așa credeau toată lumea. Așa că, când au învins Uruguay și Italia și apoi au remizat împotriva Angliei, nu doar să se califice în runda următoare, ci și să conducă grupa, întreaga lume și-a știut brusc numele. 

Cu toate acestea, basmul nu s-a terminat încă, deoarece ei urmau să învingă apoi Grecia în optimile de finală, înainte de a se înclina în cele din urmă la penalty-uri împotriva Olandei.

Deși asta a fost acum 8 ani și mai puțin de câțiva dintre aceiași jucători din acea echipă au mai rămas, ar fi un prost să scoți Costa Rica într-un alt grup din care s-ar părea că nu au nicio treabă să iasă în viață.

Dacă sunteți în căutarea unui pariu sensibil, Over 2.5 la 1.64 pare o opțiune bună. Totuși, dacă vrei să visezi că miracolele se pot întâmpla din nou, câștigul pentru Costa Rica are prețul de la ora 25.00 la Betsson.

Cele mai recente știri

Cine va deveni celebrul Baseball Hall în 2023?
2022-11-30

Cine va deveni celebrul Baseball Hall în 2023?

Știri