FIFA Cupa mondială

December 12, 2022

Semifinalele Cupei Mondiale FIFA 2022 - Argentina vs Croația

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter

Ultima săptămână a Cupei Mondiale FIFA 2022 este aproape și au mai rămas doar 4 echipe! 

Semifinalele Cupei Mondiale FIFA 2022 - Argentina vs Croația

După o rundă de sferturi de finală plină de fotbal grozav, emoții copleșitoare și câteva surprize istorice, doar Argentina, Croația, Franța și Maroc rămân în competiție pentru cel mai râvnit trofeu din fotbal.

Două favorite dinaintea turneului și două echipe underdog vor concura pentru glorie și, dacă Cupa Mondială FIFA 2022 ne-a învățat orice, este că orice se poate întâmpla!

Complicații de ultimă oră

În minutul 82, Argentina s-a bucurat de un avantaj comod de 2 goluri împotriva Olandei, după ce fusese un meci foarte intens și fizic. 

Preluând conducerea în minutul 35, după ce o minge genială de Lionel Messi l-a pus pe Nahuel Molina în fața portarului olandez, apoi micul geniu însuși și-a dublat echipa de avantaj din penalty în minutul 73 pentru a pune capăt aspirațiilor olandeze - mai ales că au avut nu a făcut multe incursiuni împotriva apărării argentiniene.

Totul s-a schimbat în minutul 83, însă, când înlocuitorul Wout Weghorst a îndreptat cu capul pe un centru fantastic de la Berghuis pentru a le oferi olandezilor o șansă de luptă. Datorită animozității și faultului dintre ambele părți, 10 minute de oprire au fost acordate de arbitru, iar Țările de Jos au reușit să-și îndeplinească cel mai bine, înscriind în ultimul minut al meciului o minună piesă de gol, forțând-o în prelungiri.

În timp ce Argentina a continuat să apese din greu pentru un gol care să-i pună în semifinale în ambele timpi adăugate, nu a fost așa și totul ar trebui să se rezolve în timpul loviturilor de la loc. Spre norocul echipei albicești, Martinez a continuat să-și arate priceperea în zonă, iar restul este acum istorie.

Jucând cu punctele lor forte

Cu doar câteva ore înainte ca Argentina să-și decidă soarta de la fața locului, Croația și-a confirmat propria ei în același mod.

Spre deosebire de Argentina, planul lor de joc a fost să nu încerce să-și devanseze adversarii. La urma urmei, depășirea Braziliei este o problemă foarte dificilă, iar Croația știa că un atac total nu va fi bine pentru ei.

Deci, în schimb, strategia lor a fost aceeași care i-a dus în sferturile de finală. Același care i-a dus în finala CM din 2018. Ei ar apăra cu tot ce au avut, ar închide spații și ar sufoca adversarii, nepermițându-le spațiu pentru a-și juca jocul.

În timp ce Brazilia a aruncat tot ce avea pentru a crea pericole, Croația a reușit să respingă aproape tot ce le-a venit în cale, cu Livaković făcând o etapă legendară între bețe. Între timp, Croația a încercat să lanseze contraatacuri ori de câte ori a fost posibil, totodată asigurându-se că nu s-au lăsat expuși riscurilor inutile.

Această strategie ar da roade din când în când, aducându-i până la timp suplimentar. Totuși, în minutul 106, Neymar va orchestra un atac absolut genial, care avea ca rezultat ca Brazilia să încalce în cele din urmă golul croat.

Fiecare fan brazilian din lume își lingea buzele și visa la un potențial „clasico” sud-american în semifinale, deoarece strategia Croației se prăbușise în sfârșit. Ceea ce nu au contat era răspunsul Croației, căci zece minute mai târziu Petkovic avea ocazia să șuteze în inima suprafeței și o deviere ar pune mingea pe lângă Alisson și în plasă.

În ciuda eforturilor Braziliei, prelungirile se vor încheia și vor duce la loviturile de departajare. Livaković a făcut ceea ce a făcut cel mai bine, făcând unele salvari aproape supraomenești și putând Croația până în Semi.

Acest meci poate fi rezolvat fără penalități?

În timp ce ambele echipe își datorează pasagerile către semifinale competenței lor în penalty-uri, doar una dintre cele două echipe pare să-și bazeze întreaga strategie în rundele eliminatorii. 

Argentina s-a bucurat de un avantaj confortabil de două goluri înaintea Olandei a reușit să-i tragă în prelungiri și lovituri la fața locului, dar Croația nu a făcut mare lucru pentru a răni Brazilia în timpul regulamentar.

În schimb, au pus tot ce aveau pentru a-i neutraliza și a-i împiedica să joace jocul lor de atac. Ei au arătat că își pot răni adversarii doar atunci când erau cu un gol în urmă și aveau nevoie de el pentru a rămâne în joc, dar odată ce au ajuns la egalitate, s-au întors la planul de joc de a-și pierde timpul. 

Vor folosi același plan de joc împotriva Argentinei? Având în vedere modul în care au jucat împotriva Japoniei și în optimile de finală, sunt șanse ca Croația să țintească din nou penalty-urile ca cea mai bună șansă a lor de a ajunge în marea finală. Cu Dominik Livaković în forma sa actuală, ar fi aproape o prostie să nu o facă.

Ca fan al fotbalului, nu se poate decât să spere la un gol timpuriu care să deschidă jocul. Dar dacă asta nu ar veni, un pariu obraznic pe Croația pentru a câștiga la penalty-uri se plătește foarte bine la 10,0 la Betsson.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
Despre

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Crește-ți jocul de pariuri: sfaturi de la interior și cele mai recente statistici
2024-06-08

Crește-ți jocul de pariuri: sfaturi de la interior și cele mai recente statistici

Știri