FIFA Cupa mondială

December 14, 2022

Semifinalele Cupei Mondiale FIFA 2022 - Franța vs Maroc

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter

Semifinalele Cupei Mondiale FIFA 2022 continuă miercuri pe stadionul Al Bayt cu un meci pe care puțini dintre noi ne-am fi imaginat vreodată să-l vedem în această etapă, în timp ce campionii care revin Franța se confruntă cu revelația turneului - Maroc.

Semifinalele Cupei Mondiale FIFA 2022 - Franța vs Maroc

Confruntându-se cu una dintre cele mai bune infracțiuni din lume cu cea mai puțin probabilă apărare pe care a văzut-o până acum turneul, cu siguranță vor zbura scântei, în timp ce echipa franceză încearcă să se îndrepte către a doua finală consecutivă a Cupei Mondiale, în timp ce Marocul concurează pentru a-și continua cursa istorică. tot drumul spre glorie.

Underdogs sau ucigași uriași?

Există foarte puțini oameni care pot pretinde sincer că au Franța și Maroc în brațele lor de la Cupa Mondială încă de înainte de începerea turneului. 

Nu numai că Marocul a ajuns în Qatar ca fiind doar a 22-a cea mai bine clasată echipă națională din lume - cu o cotă de 250.00 pentru a câștiga turneul - dar a fost, de asemenea, atras într-una dintre cele mai dificile grupe ale întregii competiții. Conținând Croația, un alt semifinalist surpriză și Belgia - pe locul 2 în lume la acea vreme - nu părea să existe o cale prea mare pentru ca Marocul să treacă de faza grupelor.

Cu toate acestea, echipa de nord a Africii a impresionat în primul lor meci, unde a ținut Croația la un egal zero, grație unei afișări defensive impresionante. Ei aveau apoi să ofere o supărare uriașă în timp ce au demontat o echipă în vârstă din Belgia cu 2 - 0, asigurându-și ulterior primul loc în grupa lor împotriva Canadei.

Dacă turneul lor s-ar fi încheiat chiar acolo, ar fi fost deja o cursă impresionantă pentru partea marocană. Cu toate acestea, erau departe de a fi gata.

Înfruntându-se cu o echipă spaniolă care a venit cu mari așteptări pentru o cursă profundă, Marocul a reușit să-i țină la distanță timp de 120 de minute, progresând după o impresionantă afișare de penalty.

După ce a eliminat spaniolii, Marocul s-a făcut pereche cu Portugalia în turul sfertului de finală. Cu Portugalia oferind o victorie emfatică cu 6 - 1 împotriva Elveției, existau așteptări ca ofensiva portugheză să fie prea mult pentru Atlas Lions.

Cu toate acestea, echipa africană le-a dovedit încă o dată necredincioșilor greșit încă o dată, reușind să țină Seleção das Quinas în lanțuri pe tot parcursul meciului, toate în același timp reușind un gol propriu pentru a lua jocul 1 - 0 în timpul regulamentar. Această victorie a făcut din Maroc prima echipă africană care a ajuns la Semifinalele Cupei Mondiale.

Poate Franța să ajungă în finale consecutive?

Ce este de spus despre această latură franceză care nu a fost deja spusă? Nu numai că campionii care au revenit au scapat de blestemul Campionilor care au revenit, ajungând până în semifinale, dar au făcut acest lucru arătând în mod obișnuit ca cea mai bună echipă din turneu.

Este o dovadă a stânjenii bogățiilor cu care Franța se laudă în selecția lor că, chiar și cu mai mult de o jumătate de duzină de jucători din prima echipă răniți, Les Bleus au lipsit în orice departament în orice moment al cupei.

Mulți au fost îngrijorați când câștigătorul Balonului de Aur, Karim Benzema, a fost exclus din turneu cu doar câteva săptămâni înainte de începerea acestuia, deoarece a fost una dintre piesele cheie în atacul Franței. Cu toate acestea, se poate argumenta cu ușurință că prezența lui nu a fost ratată foarte mult, deoarece atât Oliver Giroud, cât și Mbappe și-au intensificat sarcinile de marcare a golurilor în absența lui, marcând un total de 9 goluri între ei.

Confruntarea cu Anglia în sferturile de finală a fost cu siguranță cel mai mare test cu care s-a confruntat Franța până acum. În timp ce un penalty ratat ar fi putut fi diferența la sfârșitul jocului, Franța nu a părut niciodată în mare pericol de a fi eliminată în această egalitate.

Deschizând scorul în minutul 17 printr-o lovitură de la distanță lungă a lui Tchouameni, Franța a avut controlul pentru cea mai mare parte a meciului, deoarece a zădărnicit jocul de atac al Angliei în repetate rânduri. 

Totuși, în minutul 52, Saka a fost considerat că a fost împiedicat de golgheterul francez Tchouameni în zonă, oferindu-i lui Harry Kane șansa de a transforma un penalty și de a egala jocul. Meciul s-a deschis după aceea și ambele echipe au avut câteva șanse mari să-și pună echipa în avantaj, în timp ce Saka a continuat să creeze haos pe aripa dreaptă.

În minutul 78, Franța a depășit în cele din urmă blocajul, iar un corner eșuat și-a revenit în zonă, unde Giroud a trecut mingea cu capul pe lângă Pickford pentru a pune din nou Franța în avantaj.

Anglia ar avea o ultimă șansă extraordinară de a egala când Hernandez a abordat în mod inexplicabil Mount NFL în interiorul suprafeței, cu mingea deloc aproape, câștigând Angliei încă un penalty. De data aceasta, însă, nu a fost așa cum Harry Kane a aruncat mingea peste bară și a pus capăt aspirațiilor Angliei.

Deși un gol ar fi împins cel mai probabil jocul la prelungiri, Franța nu a avut niciodată scorul împotriva lor în tot meciul și, în ciuda aventurilor lui Saka pe aripa dreaptă, nu a părut niciodată în pericol de a pierde meciul.

Favorite sau defavorizate? Infracțiune sau apărare?

După ce a primit un singur gol în cele cinci jocuri ale lor, apărarea Marocului s-a dovedit a fi una dintre cele mai talentate și disciplinate din fotbalul internațional. În afară de un autogol împotriva Canadei, ei nu au primit niciun gol în întreaga lor rundă.

În timp ce au reușit impresionanta ispravă de a închide atacanții Spaniei și Portugaliei în rundele eliminatorii anterioare, apărarea marocană se va confrunta cu cea mai mare provocare de până acum împotriva Franței. Atacul francez – chiar și fără Benzema – s-a dovedit a fi una dintre cele mai mortale și talentate din întregul turneu, marcând în medie 2,2 goluri pe meci.

În cele din urmă, cheia acestui meci va fi dacă Marocul poate neutraliza apărarea franceză suficient de mult pentru a marca un gol propriu sau pentru a duce jocul la penalty-uri și a spera într-un alt miracol.

Deși este cu siguranță o comandă grea pentru Maroc să realizeze acest lucru, la cota de 4.15 la Paf, Marocul care trece până în finală pare o valoare bună pentru cei care iubesc o poveste despre Cenușăreasa.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
Despre

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Crește-ți jocul de pariuri: sfaturi de la interior și cele mai recente statistici
2024-06-08

Crește-ți jocul de pariuri: sfaturi de la interior și cele mai recente statistici

Știri