FIFA Cupa mondială

December 9, 2022

Sferturile de finală ale Cupei Mondiale FIFA 2022 - Anglia vs. Franța

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter

Ziua a 2-a a sferturilor de finală ale Cupei Mondiale FIFA 2022 este aici și, odată cu ea, ceea ce va fi cu siguranță unul dintre cele mai interesante meciuri ale competiției, în timp ce o echipă electrică a Angliei înfruntă campioana în vigoare, Franța!

Sferturile de finală ale Cupei Mondiale FIFA 2022 - Anglia vs. Franța

Chiar îl pot duce acasă?

Ultimii 4 ani au fost plini de speranță și așteptări mari pentru fanii englezi. 

După zeci de ani de performanțe cronice slabe la turnee internaționale, în 2018, partea engleză a părut în sfârșit să se reunească într-un mod în care alte părți britanice mai pline de stele nu au mai putut să o facă din 1990.

Făcând o cursă de vis în Rusia 2018, o echipă tânără și optimistă condusă de Gareth Southgate a reușit să obțină locul 4 în competiție cu niște afișări energice și impresionante. 

3 ani mai târziu, ei aveau să meargă chiar mai departe decât atât în Euro 2022, ajungând până în finala împotriva Italiei doar pentru a cădea la penalty-uri. Din 1966, nu fusese niciodată mai aproape de „întoarcerea acasă” decât asta.

Până în prezent, aceeași echipă de bază - împreună cu câteva noi completări extrem de talentate - a ajuns acum în sferturi de finală după niște performanțe impresionante care îi fac pe fani să viseze din nou la glorie.

Jucători precum Bellingham, Foden și Saka au fost revelații absolute ale Cupei Mondiale, iar cei Trei Lei s-au dovedit că joacă un fotbal de atac frumos, rapid, ordonat și extrem de eficient. Cu siguranță s-au dovedit a fi concurenți serioși pentru a câștiga totul.

Dar au o problemă gigantică de rezolvat sâmbăta aceasta, dacă vor să facă acest lucru. Franţa.

Blestemele fie blestemate

Blestemul europeanului Campioni Mondiali a avut multe victime de-a lungul deceniilor, de când Franța a suferit pentru prima dată din cauza ei în 2002. De fapt, după această afișare din 2022, unii ar spune chiar că echipe precum Germania și Spania încă suferă de asta până în prezent.

Dar știi cine nu a fost afectat de ea în niciun fel? Naționala Franței din 2022. 

Venind în cupă cu aproximativ o jumătate de duzină de jucători cheie dispăruți din cauza accidentărilor - și pierderea lui Lucas Hernandez la 13 minute de la turneu - lucrurile nu arătau grozav pentru Franța. Când au căzut cu 1-0 cu Australia în primul lor meci, se părea că blestemul a făcut încă o victimă. 

Dar nu această echipă franceză. Pur și simplu s-au scuturat și au trecut patru goluri. Și nu s-au mai uitat înapoi de atunci. Sigur, au pierdut cu 1-0 împotriva Tunisiei în ultimul lor meci din faza grupelor. Dar după ce și-au egalat deja calificarea în meciul anterior, a fost un meci pentru echipa lor B, fără ce să joace.

Dacă cineva a rămas cu întrebări după acel meci, cu siguranță a primit răspuns, deoarece Franța a trimis rapid Polonia cu 3-1 în optimile de finală, într-un joc care nu a simțit niciodată că ar putea merge în altă direcție. 

În fiecare joc care a contat, Franța s-a arătat la fel de rece, calmă și strânsă, părând rareori tulburată de adversarii lor într-un mod semnificativ. Nici măcar o secundă nu au părut a fi pe locul doi.

Cu afișările lor emfatice pe tot parcursul turneului, Franța a arătat clar că niciun blestem nu poate atinge această parte. Anglia va avea mult de lucru dacă plănuiește să-i oprească cumva.

Meci de neratat

Oricine a urmărit ambele echipe de-a lungul turneului își linge cu siguranță buzele în așteptarea a ceea ce va fi cu siguranță unul dintre cele mai palpitante meciuri ale turneului. Ambele echipe favorizează fotbalul de atac spectaculos, va fi multă emoție la ambele capete ale terenului.

Franța a ajuns acum în sferturile de finală în cinci din ultimele șapte Cupe Mondiale - inclusiv ultimele trei turnee. Și mai grăitor, ei au ieșit înainte în 8 din ultimele 10 meciuri eliminatorii atunci când s-au confruntat cu alte echipe europene.

Între timp, Anglia are o mulțime de istorie de a fi eliminată în runda sfertului de finală, s-a prăbușit în 6 ocazii diferite - inclusiv cel mai recent turneele din 2002 și 2006.

Bilanțul lor împotriva altor echipe UEFA este, de asemenea, mai puțin stelară, Anglia fiind eliminată de o altă echipă europeană în șase din ultimele opt apariții la Cupa Mondială.

În timp ce pe hârtie Franța pare cea mai puternică dintre cele două părți, adevărul este că la Cupa Mondială se poate întâmpla orice, mai ales când este prezentă o echipă la fel de talentată precum Anglia. În loc să încercăm să preziceți câștigătorul aici, poate fi o idee bună să aruncați o privire asupra numărului de goluri marcate, în timp ce la un preț de 2,05 la Betway, over-ul pare un pariu bun.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
Despre

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Crește-ți jocul de pariuri: sfaturi de la interior și cele mai recente statistici
2024-06-08

Crește-ți jocul de pariuri: sfaturi de la interior și cele mai recente statistici

Știri