Pariază online pe Kentucky Derby

În fiecare mai, Louisville, Kentucky, așteaptă unul dintre cele mai semnificative evenimente sportive din stat: The Kentucky Derby. Cursa de cai care confruntă cai calificați în vârstă de trei ani pe un traseu plat de 11⁄4 mile (doi km) a fost magică în fiecare ediție de aproape două secole. În limbajul curselor de cai, distanța de doi km se numește 10 stadii.

Desfășurată de obicei în prima sâmbătă a lunii, cursa este punctul culminant al Kentucky Derby Fest, un eveniment de două săptămâni. Se rulează pe Churchill Downs, un curs plat pentru stângaci. Derby-ul și-a câștigat rangul de cursă de gradul 1 datorită afișărilor sale de-a lungul anilor. Este prima cursă a circuitului Triple Crown (America) care include și The Belmont Stakes și Preakness Stakes.

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Ce trebuie să știți despre cursele de cai

Ce trebuie să știți despre cursele de cai

Datorită uriașei sale urmăriri, cea mai frecventată cursă de mize a câștigat și mai multe porecle. Unii îl numesc „The Run for the Roses”, o aluzie la drapajul de flori pe care o primește câștigătorul.

Alții îl numesc „Cele mai rapide/cele mai interesante două minute în sport”. Toată această pasiune arată de ce fiecare iubitor de sport ar trebui să participe sau să urmeze cursa de obicei televizată de pe tot globul.

Curse de cai este una dintre cele mai vechi sporturi competitive, datând încă din anul 648 î.Hr. Timp de multe secole de atunci, a fost o rezervă a celor bogați, de unde și porecla „Sportul regilor”
Implică un jocheu (călăreț) și un cal antrenat care concurează cu alții pentru a depăși o anumită distanță și a sări peste obstacole stabilite.

Cursele de cai iau multe forme diferite, de exemplu, curse de plată, curse de anduranță, curse de sărituri etc. Regulile variază, de asemenea, pentru diferite curse. Acestea includ includerea handicapului, categoriile în funcție de vârstă și așa mai departe.

Sportul a crescut enorm și are numeroase evenimente și festivaluri care atrag milioane de telespectatori fizici și de televiziune din întreaga lume. Sportul a fost, de asemenea, o atracție pentru pariori de la începuturi și până în prezent.

Ce trebuie să știți despre cursele de cai
Istoria Kentucky Derby-ului

Istoria Kentucky Derby-ului

Dintre cele trei curse, doar Kentucky Derby a avut loc în fiecare an de la inaugurare, chiar și în timpul războaielor mondiale și a Marii Crize.

Kentucky Derby rulează anual din 1875. A fost ideea col. Meriwether Lewis Clark Jr., care a reunit un grup de prieteni pentru a construi un hipodrom. Cursul a fost numit Churchill Downs, după donatorul terenului pe care a fost construit.

De atunci, cursa s-a desfășurat în fiecare an aici, cu puține modificări, sau chiar deloc, la formatul și pista de curse. A fost difuzat pentru prima dată la radio în 1925 și a făcut o apariție primară la televizor în 1949. Acestea au fost momente cruciale pentru cursa care se confruntase uneori cu dificultăți financiare. Ei au marcat un început în ascensiunea poșetei pentru care au luptat concurenții. Această creștere a continuat până în prezent.

Celebrul Secretariat de cai deține recordul pentru cel mai rapid timp alergat în Derby. Copilul de trei ani a stabilit recordul în 1973, eliberând cursul în 1:59,4 minute. Secretariat a devenit unul dintre cei mai de succes concurenți din divizie.

Istoria Kentucky Derby-ului
Istoria recentă a Kentucky Derby

Istoria recentă a Kentucky Derby

Regina Elisabeta a II-a a fost printre participanții la curse la evenimentul din 2007. Acest lucru a evidențiat cât de mult de un eveniment de mare profil este Derby-ul și i-a oferit o publicitate foarte binevenită. În 2017, Churchill Downs a înregistrat o mulțime de 158.070 de oameni, iar Always Dream a ocupat primul loc în cursă.

În timpul evenimentului, secțiunea de pariuri a postat pariuri în valoare de 209,2 milioane USD. Acest lucru a arătat cât de multă atenție acordă evenimentului oamenii care pariază pe turnee sportive în comparație cu alte ligi sportive.

În 2020, când majoritatea competițiilor au fost anulate cu totul, singurul efect pe care l-a suferit Kentucky a fost o schimbare a datelor din mai până în septembrie.

Cea mai frecventă întrebare în 2022 despre acest eveniment prestigios a fost „Cine a pariat pe Rich Strike?” Ei bine, proprietarul Rick Dawson a pariat pe Eric Reed, Rich Strike și a câștigat mare la Derby-ul Kentucky din 2022. Stacie Conard și cei cinci copii ai săi au câștigat 25.000 de dolari când Rich Strike a reușit supărarea cu cote 80 la 1, câștigând al 148-lea Kentucky Derby.

Istoria recentă a Kentucky Derby
Cum să pariezi pe Derby-ul Kentucky

Cum să pariezi pe Derby-ul Kentucky

Pariuri la curse de cai este una dintre cele mai vechi forme de pariuri și printre cele mai simple. Indiferent dacă pariezi online sau fizic, pariurile sunt simple. Pariurile online sunt similare cu pariurile pe cele mai bune campionate de eSports. Unele pariuri populare de plasat includ:

  • Pariu câștigător: prezicerea calului care va câștiga cursa
  • Place bet: Locul unde va termina un anumit cal
  • Afișare pariu: prezicerea că un anumit cal va termina pe oricare dintre primele trei locuri

Acestea sunt pariuri directe și directe, chiar și pentru un începător. Dintre cele trei, pariul câștig este cel mai greu de prezis și are cea mai mare plată. Reversul este pariul show.

  • Exacta Bet: preziceți pozițiile unu și doi în ordinea corectă
  • Quinella Bet: Prezice primele două în orice ordine

Alte pariuri includ Trifecta, Super High Five, Pick 3, Pick 4 și Pick 5, printre altele. Diferite site-uri de pariuri oferă piețe diferite și cote ușor diferite.

Cum să pariezi pe Derby-ul Kentucky
Strategia de pariuri la Kentucky Derby

Strategia de pariuri la Kentucky Derby

Înțelegerea ce înseamnă fiecare pariu este primul pas. De asemenea, jucătorii ar trebui să înțeleagă riscul/probabilitatea fiecărui pariu și nu doar să se uite la posibilele câștiguri. Cu cât plata este mai mare, cu atât probabilitatea de a câștiga este mai mică.

Urmărirea știrilor despre Derby dinaintea evenimentului este, de asemenea, vitală. Aceasta oferă informații despre evenimente precum rănile, schimbarea cotelor, efectele vremii asupra diferiților cai etc. Mai presus de toate, jucătorii ar trebui să urmeze întotdeauna ghiduri tradiționale de pariuri; nu aruncați bani pe pariuri, luați decizii sobre și știți când să vă opriți. Și bucurați-vă întotdeauna de magicul Kentucky Derby!

Strategia de pariuri la Kentucky Derby
About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu