Cele mai populare case de pariuri din Serbia

Sârbii pariază de multă vreme pe jocurile de șansă, mergând până în timpul războiului. Cea mai timpurie formă de pariuri a început cu turiștii care vizitează Republica Federală Iugoslavia. Au avut loc o mulțime de schimbări, iar jocurile de noroc au evoluat în ultimul deceniu odată cu apariția site-urilor de pariuri sportive din Serbia.

Activitatea este legală și reglementată de stat. Numeroși furnizori au deschis noi case de pariuri sârbe în care jucătorii se bucură de promoții exclusive, cum ar fi bonusuri de bun venit. Pariurile mobile au făcut lucrurile mai ușoare în Serbia, deoarece le permite jucătorilor să plaseze pariuri sportive de acasă, de la serviciu sau în deplasare, atâta timp cât există acces la internet.

Cele mai populare case de pariuri din Serbia

În funcție de site-ul casei de pariuri sportive, jucătorii vor găsi o varietate de piețe pentru a-și pune mizele. Una dintre opțiunile preferate pentru pariorii sârbi sunt pariurile sportive live. Pentru a progresa mai repede, cei care caută cele mai bune site-uri vor găsi unele dintre cele mai bune case de pariuri pe această platformă.

Dar este recomandabil să verificați recenziile și să comparați ofertele site-urilor înainte de a alege unul. Din motive de siguranță, este bine să examinăm dacă site-ul ales este licențiat și dacă are piețele și evenimentele sportive dorite. Un alt aspect important este metoda de plată.

Section icon
Istoricul pariurilor în Serbia

Istoricul pariurilor în Serbia

Chiar dacă istoria pariurilor din Serbia se întinde încă din cel de-al Doilea Război Mondial, prima instanță de pariuri legale a început în 1964, când Serbia făcea parte din federația socialistă a Iugoslaviei. În acele zile, legea federală considera jocurile clasice și speciale la alegere ca două activități diferite.

Jocurile speciale la alegere au fost oferite în cazinouri destinate doar turiștilor. Localnicii nu aveau voie să joace astfel. Și astfel, ei au putut participa doar la jocurile clasice alese. Toți operatorii de pariuri au trebuit să solicite aprobarea guvernului.

Sectorul jocurilor de noroc din țară a devenit de atunci o industrie profitabilă și reglementată. Joacă un rol important în creșterea industriei turismului. Când Serbia și-a câștigat independența, toate legile privind pariurile au fost relaxate, astfel încât toată lumea să poată juca liber jocuri de cazino și pariuri sportive. Cu toate acestea, o criză economică a dus la faliment multe case de jocuri de noroc.

În anul 2000, a fost adoptat un nou decret prin care monopolul de stat este supraveghetorul operațiunilor de pariuri din toată țara. Apoi, un proiect de lege legislativ a fost propus în 2004 pentru a împărți pariurile în patru clase și a recunoaște pariurile online pentru Loteria de Stat. Legea a fost adoptată oficial în 2005.

Istoricul pariurilor în Serbia
Pariuri în zilele noastre în Serbia

Pariuri în zilele noastre în Serbia

Din 2005 până în 2010, pariurile sportive online au fost doar o chestiune controlată de stat; mulți jucători autohtoni au fost forțați să se înregistreze la furnizorii de peste mări. Din fericire, Autoritatea de Jocuri, împreună cu Ministerul de Finanțe, a început să elibereze licențe operatorilor privați în 2011.

A existat o creștere a jocurilor de noroc pe internet și o proliferare a jocurilor precum sloturile și bingo. Taxele și taxele de licență din aceste activități s-au ridicat la milioane de venituri pentru guvern, iar industria a crescut.

Astăzi, 40% din veniturile din pariuri sunt folosite de Crucea Roșie a Serbiei. Toți operatorii licențiați plătesc taxa de jocuri de noroc (5%), dar pariurile sportive nereglementate sunt obișnuite în țară. Companiile sârbe de pariuri se confruntă cu o problemă reală cu protecția minoră, dar parlamentarii lucrează la soluții eficiente.

Atât casele de pariuri pe teren, cât și cele online, cu excepția loteriei monopolizate, sunt supravegheate de Administrația Jocurilor de Noroc. Mulți oameni din Serbia pariază astăzi pe sport. Există doar câteva site-uri naționale de pariuri sportive, iar majoritatea pariorilor preferă casele de pariuri internaționale autorizate.

În timp ce accesează site-uri web de jocuri de noroc străine, pariorii nu au nevoie de un VPN, deoarece acele site-uri nu sunt cenzurate. Alți cetățeni își încearcă norocul la magazinele fizice de pariuri răspândite în toată țara. De asemenea, ei joacă la loterie de către Državna Lutrija Srbije, monopolul de stat.

Pariuri în zilele noastre în Serbia
Viitorul pariurilor în Serbia

Viitorul pariurilor în Serbia

S-a speculat că Serbia a luat în considerare reglementarea suplimentară a pieței de pariuri online în 2014. În ciuda acestui fapt, nu există încă niciun indiciu în acest sens. Totul pare să fie așa cum a fost cu câteva site-uri de pariuri locale și numeroase platforme offshore. Serbia a solicitat aderarea la Uniunea Europeană în 2009 și se preconizează că va deveni membră a UE până în 2025.

După cum era de așteptat, acest lucru va aduce multe schimbări în jurisdicția jocurilor de noroc, prin care caselor de pariuri licențiate din UE li se va permite să-și furnizeze serviciile în mod liber sârbilor. În 2020, legile au fost într-adevăr modificate pentru a se potrivi cu directivele UE. Companiile private pot acum obține licențe locale, dar își pot asuma responsabilitatea socială în promovarea pariurilor și eliminarea aranjarea meciurilor.

Chiar dacă niciuna dintre casele de pariuri sportive internaționale nu a primit o licență locală, nimeni nu a fost urmărit până acum pentru accesarea acestor site-uri. Ar avea sens dacă guvernul sârb ar acorda licențe pentru amplasamentele offshore pentru a funcționa liber în viitor. Va fi un pas uriaș, mai ales în comparație cu multe țări europene.

Țara este în direcția bună de făcut pariuri sportive online lucrează pentru fani, operatori și autorități de reglementare. Acest lucru va aduce o diversitate imensă în industria pariurilor sportive și venituri semnificative pe măsură ce Serbia aderă la UE.

Viitorul pariurilor în Serbia
Sunt cazinourile legale în Serbia?

Sunt cazinourile legale în Serbia?

În Serbia sunt permise doar zece cazinouri, conform prevederilor Legii privind jocurile de noroc. Aceste cazinouri trebuie să fie împrăștiate în toate regiunile. Cu toate acestea, doar două cazinouri sunt autorizate să opereze în țară. Ambele se află în marile hoteluri din Belgrad, capitala.

Deservesc clienții care rezervă și servicii precum cazare, sejururi de vacanță, baruri și restaurante, evenimente culturale și conferințe. Jucătorii vor găsi mese de joc pentru ruletă, poker, blackjack și numeroase sloturi. Unul dintre cazinouri găzduiește celebra Danube Poker Masters Series care are loc de două ori pe an.

Cazinourile din Serbia sunt monitorizate de Administrația Jocurilor de Noroc. Doar tinerii de 18 ani și peste au voie să intre în aceste locuri și trebuie să prezinte documentația corespunzătoare pentru a avea acces. Localnicii folosesc acte de identitate naționale, în timp ce străinii trebuie să-și prezinte pașapoartele. În plus, vizitatorii trebuie să evite anumite coduri vestimentare. De exemplu, bermudele, pălăriile, sandalele deschise, ochelarii de soare, voalurile, măștile de față, pantalonii capri și cămășile fără mâneci sunt interzise.

În ceea ce privește cazinourile online, Serbia oferă 12 site-uri locale unde pariorii se pot bucura de jocuri de cazino și alte forme de jocuri de noroc. Euro este cea mai acceptată monedă pe aceste site-uri.

Sunt cazinourile legale în Serbia?
Legislația pariurilor în Serbia

Legislația pariurilor în Serbia

Legislația sârbă privind jocurile de noroc nu este la fel de riguroasă ca în alte națiuni. Mulți localnici se înscriu la furnizori fără licență fără incriminare. Singura problemă a pariurilor pe site-uri fără licență este lipsa de protecție susținută de guvern pentru datele clienților. Legalitatea unui site este de obicei indicată în partea de jos a paginii de pornire.

Majoritatea site-urilor pun informații de licențiere la subsol. Chiar și aplicațiile legale de pariuri din Serbia au adoptat acest lucru ca practică standard. Interesant este că Serbia este una dintre puținele ţări care nu percepe taxe pentru pariori atunci când câștigă pariuri.

Autoritățile sârbe au impus odată o listă neagră a ISP-urilor în 2012. Știrile spuneau că aproximativ 70 de site-uri de pariuri online străine urmau să fie blocate cu ajutorul furnizorilor de servicii de internet locali. Unii dintre operatorii de renume mondial erau pe lista de cenzură, dar furnizorii de servicii de internet sârbi nu au fost de acord cu această mișcare, așa că nu a reușit. Dacă noua lege a jocurilor de noroc (care să înlocuiască Legea Jocurilor de Noroc) va fi adoptată, va exista o restricție privind locația caselor de pariuri și a aparatelor de slot.

Acestea ar trebui să fie plasate la mai mult de 200 de metri de școli și poteci pietonale și la 100 de metri de alte unități de pariuri. Mai mult, legea va impune supravegherea digitală pentru a monitoriza site-urile ilegale care vor fi în cele din urmă închise de către Autoritatea pentru Jocuri de Noroc.

Legislația pariurilor în Serbia
Acte de pariuri în Serbia

Acte de pariuri în Serbia

Legea Jocurilor de Noroc din 2011 a pus capăt monopolului pariurilor online de către Loteria de Stat. A permis furnizorilor să obțină licențe pentru pariuri sportive și alte forme de jocuri de noroc. În 2015, a existat o propunere de modificare a Legii Jocurilor de Noroc pentru a interzice utilizarea cardurilor de credit în site-urile de pariuri de peste mări.

Acest lucru le-ar fi făcut mai greu pentru sârbi să-și parieze conturile și pentru băncile locale să proceseze plățile. Dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, deoarece autoritățile și-au dat seama că site-urile de pariuri ar fi găsit metode alternative de plată pentru sârbi.

Un nou proiect de lege introdus de Siniša Mali, ministrul Finanțelor, urmărește să înlocuiască Legea privind jocurile de noroc din 2011 menționată mai sus. În reglementările propuse, cota impozitului pe pariurile online va fi majorată de la 5% la 15%, în timp ce celelalte jocuri ar fi taxate cu 10%.

Răspunzând comentariilor publice cu privire la proiectul de lege, Ministerul Finanțelor a explicat că impozitarea va fi majorată deoarece 75% din veniturile din pariuri din Serbia provin din pariuri pe internet, în timp ce restul provine din alte jocuri. Proiectul de lege urmărește, de asemenea, să acorde mai multe licențe caselor de jocuri de noroc din cărămidă și mortar. Fiecare casă de pariuri ar trebui să plătească cel puțin 500.000 de euro pentru a obține permisul.

Acte de pariuri în Serbia
Jocurile preferate ale jucătorilor sârbi

Jocurile preferate ale jucătorilor sârbi

Casele de pariuri online din Serbia oferă oportunități de a pariază pe sporturi populare. Cu toate acestea, pariorii nu se limitează la lista evidențiată mai jos. Ei pot paria pe orice sport doresc după ce se înregistrează pe site-urile recomandate de pe această pagină.

Fotbal

Fotbal ligile din Serbia sunt gestionate de FSS sau Asociația de Fotbal din Serbia. Superliga Sârbă este o ligă de top, urmată de Prima Ligă Sârbă și Liga Sârbă. Un alt club de fotbal popular din țară este Steaua Roșie Belgrad. După cum era de așteptat, pariurile pe fotbal sunt extrem de populare, iar piețele și evenimentele disponibile sunt practic nelimitate.

Jucătorii au șansa de a paria pe diferite meciuri în fiecare zi. Pe lângă fotbalul american, NFL, pariorii sârbi pariază și pe Nacionalna Liga Srbije, care este liga de fotbal american a Serbiei. Ei au pariat și pe ligi internaționale precum UEFA și Premier League.

Baseball

Cele mai bune site-uri de pariuri sportive din Serbia oferă o selecție decentă de baseball evenimente precum NPB (Nippon Professional Baseball), care vine cu pariuri precum prop, run line, money line și totaluri.

Alte sporturi

Tenis se numără printre jocurile acceptate în platformele de pariuri sportive din Serbia. Sârbilor le place să parieze la finalele ATP și la Turneul Serbiei de tenis. În baschet, pariorii sunt pasionați de liga de campionat FIBA, EuroCup și EuroLeague. Nu în ultimul rând sunt pariurile pe golf, în special în finala Open Championship. Turnee precum European Tour, Champion Tour și PGA Tour sunt opțiuni comune pentru jucătorii locali.

Jocurile preferate ale jucătorilor sârbi
Metode de plată în Serbia

Metode de plată în Serbia

Cele mai bune case de pariuri sportive din Serbia oferă o varietate de metode bancare cu suficientă securitate. Unele sunt nu numai comune în țară, ci și utilizate pe scară largă în întreaga lume. Ei includ:

  • Carduri de credit și de debit, de exemplu, Maestro, Visa și Mastercard
  • Portofele electronice, de exemplu, Skrill, Neteller și PayPal
  • transfer bancar
  • Carduri preplătite, de exemplu, PaySafeCard

Depunerea cu carduri bancare este instantanee și aproape întotdeauna gratuită, dar este posibil ca retragerile să nu fie posibile cu unele carduri de credit. În mod similar, portofelele electronice nu taxează clienții atunci când depun fonduri în conturile lor de pariuri. Cu toate acestea, se poate aplica o mică taxă atunci când încasați câștigurile într-un portofel electronic, iar site-ul de pariuri va suporta adesea costul.

Este posibil ca site-urile de pariuri majore să nu accepte dinarul sârb, dar acest lucru nu îi afectează în niciun fel pe jucătorii sârbi. Odată ce aleg o metodă potrivită, site-ul va converti din în dolari americani sau euro. Taxele de schimb valutar sunt posibile, dar sunt adesea neglijabile.

Jucătorii obișnuiți cunosc importanța portofelelor electronice, deoarece stochează fonduri online și ajută la gestionarea mai bună a bankroll-ului. În plus, portofelele electronice stochează fonduri în monede globale, eliminând problemele de conversie.

Metode de plată în Serbia
Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Sunt toate site-urile de pariuri pentru jucătorii sârbi licențiate?

Numeroase site-uri de pariuri sportive din alte țări acceptă sârbi chiar dacă nu au licență în Serbia. Deși sunt ilegale din punct de vedere tehnic să opereze în țară, respectă legile privind jocurile de noroc din țările lor de origine. Deoarece își urmează jurisdicțiile, nu sunt obligați să adere la legislația sârbă.

Ce oferte oferă casele de pariuri sportive sârbe?

Cele mai bune site-uri de pariuri sportive din Serbia oferă pariuri gratuite, depuneri egale, recompense cashback și cote îmbunătățite. Pe baza site-ului însuși, pariorii pot avea opțiuni suplimentare pentru a-și face experiența mai palpitantă.

Există pariuri sportive live în Serbia?

Da. Pariurile live sunt disponibile pentru pariorii sârbi. Multe site-uri de pariuri au încorporat funcția de transmisie live în care jucătorii plasează pariuri pe evenimente care au loc în timp real.

Sunt permise pariurile electorale în Serbia?

Da. Este posibil să pariezi pe alegeri politice cu condiția să fi împlinit vârsta legală minimă de 18 ani.

Este o aplicație de pariuri sportive mai bună decât versiunea web a unui site?

Cele mai bune companii de pariuri sportive oferă aplicații care au aceleași funcționalități ca și versiunea web a casei de pariuri sportive. Nu există nimic special la o aplicație, cu excepția faptului că este mai portabilă decât utilizarea unui computer desktop. O aplicație face pariurile pe smartphone-uri incredibil de ușor. Jucătorii pot folosi aplicația oriunde și oricând pe mobil.

Întrebări frecvente