Cea mai bună variantă de 10 Sports Bettinguri în Ungaria 2022

Nu exist─â reglement─âri stricte ├«n industria jocurilor de noroc din Ungaria. Cu toate acestea, legea actual─â p─âstreaz─â pariurile ca monopol de stat. Operatorii independen╚Ťi pl─âtesc taxe mari, ceea ce descurajeaz─â crearea mai multor site-uri de jocuri de noroc. Cu toate acestea, impozitarea nu are un impact prea mare asupra ultimei tendin╚Ťe de pariuri sportive din Ungaria. Mul╚Ťi pariori locali ├«╚Öi ├«ncearc─â norocul pe site-uri web str─âine, ├«n ciuda ├«ncerc─ârii guvernului de a bloca companiile externe.

Cea mai bună variantă de 10 Sports Bettinguri în Ungaria 2022
Istoricul pariurilor în Ungaria

Istoricul pariurilor în Ungaria

Ungaria a fost sub o guvernare strict─â ├«n perioada R─âzboiului Rece, iar pariurile au fost complet interzise de URSS. Dar cenzura nu a ├«mpiedicat jocurile de noroc ilegale. Dup─â sf├ór╚Öitul comunismului ╚Öi st─âp├ónirii sovietice ├«n 1991, scena jocurilor de noroc s-a deschis astfel ├«nc├ót localnicii s─â se poat─â angaja liber ├«n pariuri sportive. Ungaria a fost printre primele na╚Ťiuni din UE care au adoptat legisla╚Ťia privind jocurile de noroc.

Cu toate acestea, operatorii erau de╚Ťinute de guvern, iar majoritatea activit─â╚Ťilor erau ├«n regim de pariuri mutuale. Chiar ╚Öi cele mai importante site-uri interna╚Ťionale de pariuri au fost for╚Ťate s─â colaboreze cu compania de stat Szerencsej├ít├ęk Zrt (SzZt) ca furnizor principal de pariuri online ╚Öi prin SMS.

În 1998, SzZt a introdus site-uri de pariuri online, care sunt încă singurele platforme legale de jocuri de noroc din Ungaria. Când Ungaria a semnat să facă parte din UE în 2004, Sportingbet, cu sediul în Marea Britanie, a lansat un site în limba maghiară pentru a atrage jucători din Ungaria.

Trebuie remarcat faptul c─â Sportingbet a fost autorizat de legisla╚Ťia UE s─â furnizeze servicii de jocuri de noroc ├«n toate ╚Ť─ârile UE. Cu toate acestea, organul de paz─â al jocurilor de noroc din Ungaria i-a dat ├«n judecat─â ╚Öi au fost amenda╚Ťi cu 500.000 de Ft.

Monopolul de stat a continuat p├ón─â c├ónd guvernul a schimbat legile jocurilor de noroc ├«n 2013, dup─â ce a fost presat de UE. Noua legisla╚Ťie ╚Öi-a propus s─â abordeze tendin╚Ťa de cre╚Ötere a jocurilor online. A permis companiilor private s─â ob╚Ťin─â licen╚Ťe ╚Öi s─â ofere servicii de pariuri pariorilor maghiari. Cu toate acestea, operatorii au trebuit s─â pl─âteasc─â taxe mari ╚Öi o tax─â mare de intrare; deci SzZt a continuat s─â domine.

Istoricul pariurilor în Ungaria
Pariuri în ziua de azi în Ungaria

Pariuri în ziua de azi în Ungaria

Pe m─âsur─â ce popularitatea jocurilor de noroc online s-a r─âsp├óndit pe tot globul, a fost greu pentru Ungaria s─â blocheze site-urile de pariuri sportive. Autorit─â╚Ťile au for╚Ťat institu╚Ťiile financiare s─â ├«nchid─â tranzac╚Ťiile care puteau fi urm─ârite c─âtre site-uri de jocuri de noroc.

Dar criticile UE fa╚Ť─â de aceste ac╚Ťiuni au adus un nou zori pentru juc─âtorii maghiari ├«n 2013. Companiilor de pariuri din alte ╚Ť─âri li sa permis s─â acceseze pia╚Ťa jocurilor de noroc din Ungaria. Parlamentul Ungariei a fost de acord s─â elibereze zece noi licen╚Ťe de jocuri de noroc ├«n acest sens.

├Än prezent, nicio companie de pariuri nu a solicitat o licen╚Ť─â maghiar─â de pariuri, deoarece investi╚Ťia ini╚Ťial─â este prea costisitoare. Cu toate acestea, cei care ├«╚Öi ofer─â serviciile pariorilor maghiari sunt autoriza╚Ťi de alte jurisdic╚Ťii.

Nu exist─â legi care s─â ├«mpiedice pariurile pe site-uri str─âine. Dup─â ce Sportingbet a p─âtruns pe pia╚Ť─â, un an mai t├órziu au urmat ╚Öi alte companii precum Betclic ╚Öi Bet-at-home. De atunci, tot mai multe pariuri sportive interna╚Ťionale ╚Öi-au g─âsit drumul spre Ungaria.

├Än prezent, pariorii sportivi din Ungaria nu pl─âtesc impozit pe venit pentru c├ó╚Ötigurile lor, fie c─â joac─â ├«n casele de pariuri locale sau interna╚Ťionale. Majoritatea acestor platforme accepta depozite ├«n euro, dar un num─âr bun ia forintul maghiar, apoi face un schimb valutar. ├Än ciuda restric╚Ťiilor impuse de b─âncile maghiare, mul╚Ťi juc─âtori maghiari folosesc portofele electronice, criptomonede, Visa, MasterCard ╚Öi alte op╚Ťiuni de plat─â convenabile pentru a-╚Öi finan╚Ťa conturile de pariuri.

Pariuri în ziua de azi în Ungaria
Viitorul pariurilor în Ungaria

Viitorul pariurilor în Ungaria

În ciuda modificărilor legale făcute în 2013 pentru a mări lista de jocuri disponibile pe internet, monopolul de stat pare să rămână acolo. Schimbări viitoare ar putea avea loc dacă UE intervine din nou.

├Än caz contrar, cadrul legal al jocurilor de noroc din Ungaria ar putea dura ceva timp ├«nainte ca operatorii independen╚Ťi de jocuri de noroc s─â poat─â intra ├«n industrie ├«n plin─â desf─â╚Öurare. Este demn de remarcat faptul c─â unele ╚Ť─âri europene au ├«ncercat s─â opreasc─â eforturile site-urilor de pariuri str─âine, dar f─âr─â rezultat. Astfel de ac╚Ťiuni au ca rezultat de obicei o pia╚Ť─â gri sau neagr─â, cum ar fi ceea ce se ├«nt├ómpl─â deja ├«n Ungaria.

Dac─â doar guvernul ar putea reduce taxele de intrare ╚Öi taxele impuse pariurilor sportive, ar deschide noi oportunit─â╚Ťi de cre╚Ötere. Acest lucru s-ar traduce printr-o cre╚Ötere considerabil─â a veniturilor de pe pia╚Ťa liber─â a jocurilor de noroc. Exist─â o pia╚Ť─â vast─â influen╚Ťat─â ├«n principal de pariurile pe fotbal maghiar. Cu o baz─â de fani ├«n cre╚Ötere pentru sport ╚Öi pariuri eSports, legiuitorii ar putea modifica legile jocurilor de noroc pentru a se adapta unui public mai mare.

Viitorul pariurilor în Ungaria
Sunt cazinourile legale în Ungaria?

Sunt cazinourile legale în Ungaria?

Chiar dac─â operatorii de jocuri de noroc se confrunt─â cu condi╚Ťii stricte, cazinourile online ╚Öi offline sunt legale ├«n Ungaria. Toate site-urile de cazinouri cu sediul ├«n Ungaria trebuie s─â ob╚Ťin─â o licen╚Ť─â care vine cu o valabilitate de cinci ani, dup─â care se pot re├«nnoi. Furnizorii care ├«ncalc─â legile privind jocurile de noroc sunt sanc╚Ťiona╚Ťi ╚Öi opri╚Ťi de furnizorii de servicii de internet ai ╚Ť─ârii.

Juc─âtorii maghiari particip─â la jocurile de cazinou f─âr─â teama de a ├«nc─âlca legea. Ei se pot al─âtura cazinourilor terestre ╚Öi platformelor mobile prin intermediul smartphone-urilor lor. Acestea fiind spuse, este legal s─â juca╚Ťi jocuri de mas─â, jocuri de cazinou live, bingo ╚Öi sloturi. Majoritatea oamenilor ├«╚Öi folosesc telefoanele mobile mai mult dec├ót computerele desktop din ╚Ťar─â. Jocurile mobile sunt urm─âtorul lucru important ├«n sectorul jocurilor de noroc.

Cazinourile online interna╚Ťionale au f─âcut, de asemenea, mai u╚Öor pentru juc─âtorii maghiari s─â joace o gam─â larg─â de jocuri pe dispozitivele lor iOS ╚Öi Android. Site-urile moderne de cazinouri sunt personalizate pentru utilizatorii de telefonie mobil─â, astfel ├«nc├ót ace╚Ötia nu trebuie s─â descarce nimic pentru a ├«ncepe s─â joace. Ele ofer─â redare instantanee pe browserele mobile, iar experien╚Ťa este aceea╚Öi cu cea a utiliz─ârii unui computer desktop.

Legisla╚Ťia pariurilor ├«n Ungaria

├Änainte de 2013, juc─âtorii maghiari puteau vizita doar casele de pariuri fizice, deoarece site-urile online erau foarte pu╚Ťine. Unele loca╚Ťii de pariuri pe teren exist─â de zeci de ani ╚Öi sunt asociate cu majoritatea site-urilor online. Multe site-uri de pariuri de peste m─âri evit─â Ungaria din cauza ratei mari de impozitare.

Cu toate acestea, exist─â numeroase op╚Ťiuni pentru pariorii sportivi care doresc s─â-╚Öi ├«ncerce norocul pe site-uri web str─âine. De╚Öi pariurile sunt legale ├«n Ungaria, ├«nc─âlcarea legilor privind jocurile de noroc poate duce la consecin╚Ťe legale grave.

Sunt cazinourile legale în Ungaria?
Acte de pariuri în Ungaria

Acte de pariuri în Ungaria

Legea jocurilor de noroc din 1991 nr. 34 a fost prima lege a pariurilor care a fost executat─â ├«n Ungaria. Se aplic─â at├ót jocurilor de noroc online, c├ót ╚Öi offline. Actul define╚Öte jocurile de noroc, criteriile pentru opera╚Ťiunile de pariuri ╚Öi m─âsurile de reglementare ale guvernului privind operatorii de jocuri de noroc. Decretul nr. 32 din 2005 acoper─â prevederi pentru autorizarea, impozitarea ╚Öi comercializarea anumitor jocuri.

Pe de alt─â parte, specifica╚Ťiile privind conduita responsabil─â a pariurilor sunt stipulate prin decretul nr.329 din 2015. Conduita responsabil─â se refer─â la reclamele comerciale, prin care furnizorii de pariuri trebuie s─â ├«╚Öi informeze publicul despre riscurile jocurilor de noroc problematice.

Guvernul ungar a introdus un nou sistem de licen╚Ťiere pentru activit─â╚Ťile de jocuri de noroc. Dar organiza╚Ťiile interna╚Ťionale de pariuri au contestat noua administra╚Ťie ├«n instan╚Ťele na╚Ťionale ╚Öi CJUE (Curtea de Justi╚Ťie a Uniunii Europene). CJUE a depistat unele p─âr╚Ťi nerealiste ale reglement─ârilor maghiare privind jocurile de noroc privind jocurile de noroc online, care erau ├«mpotriva jurisdic╚Ťiei UE. Astfel de elemente au fost considerate nepractice.

O alt─â regul─â critic─â este Legea privind bunurile na╚Ťionale (nr. 196/2011). Ea descrie importan╚Ťa economic─â a activit─â╚Ťilor de jocuri de noroc pentru stat. Legea recunoa╚Öte, de asemenea, Szerencsej├ít├ęk Zrt ca unic operator de stat. De asemenea, Legea concesiunilor nr. 16/1991 prevede orient─âri relevante privind contractele de concesiune pe care le pot ├«ncheia operatorii de pariuri.

Din noiembrie 2013, taxa pl─âtibil─â de c─âtre operatorii de jocuri de noroc a fost redus─â la minimum. Noul sistem a fost creat pentru a atenua sp─âlarea banilor ╚Öi alte activit─â╚Ťi criminale. Legea modificat─â a jocurilor de noroc a ordonat tipul de ma╚Öin─â ╚Öi mese pe care ar trebui s─â le foloseasc─â cazinourile. Cazinourile sunt, de asemenea, obligate s─â ├«nregistreze activit─â╚Ťile pe video.

Acte de pariuri în Ungaria
Jocurile preferate ale juc─âtorilor maghiari

Jocurile preferate ale juc─âtorilor maghiari

Pariuri sportive ├«n Ungaria dateaz─â de aproape dou─â secole. Cursele de cai este unul dintre jocurile foarte apreciate din ╚Ťar─â. Drept urmare, maghiarii mai pariaz─â ocazional pe cursele de cai.

Juc─âtorii maghiari tind s─â se concentreze mai mult pe evenimentele sportive locale ╚Öi interna╚Ťionale ├«n timp ce caut─â cele mai bune case de pariuri online. Fotbalul este unul dintre jocurile care atrag spectatori semnificative ╚Öi ac╚Ťiuni de pariuri. Cea mai urm─ârit─â competi╚Ťie intern─â este Campionatul Na╚Ťional.

Pe scena sportiv─â interna╚Ťional─â, ungurii sunt pasiona╚Ťi de Cupa Mondiala FIFA, Liga Na╚Ťional─â UEFA, Liga Campionilor ╚Öi Campionatul European. Pasiona╚Ťilor de jocuri de noroc din Ungaria le place s─â parieze pe FIBA International Cup, NBA ╚Öi Liga Na╚Ťional─â a Ungariei c├ónd vine vorba de baschet.

Hocheiul pe ghea╚Ť─â este o poten╚Ťial─â op╚Ťiune de pariere ├«n r├óndul pariorilor maghiari. Ac╚Ťiunea de pariuri intr─â ├«n frenezie ori de c├óte ori echipa na╚Ťional─â masculin─â particip─â la competi╚Ťii precum Campionatele Europene IIHF, Campionatele Mondiale de Hochei IIHF ╚Öi Jocurile Olimpice. Un alt sport care atrage aten╚Ťia este handbalul at├ót pentru b─ârba╚Ťi, c├ót ╚Öi pentru femei.

Ambele echipe au fost implicate ├«n zeci de turnee din ╚Ťar─â. Juc─âtorii pasiona╚Ťi urmeaz─â, de asemenea, campionate globale, cum ar fi IHF Super Globe, Campionatul Mondial de handbal feminin ╚Öi Liga European─â EHF. ├Än ceea ce prive╚Öte eSporturile, juc─âtorii maghiari sunt destul de activi ├«n League of Legends, CS: GO ╚Öi Dota 2.

Jocurile preferate ale juc─âtorilor maghiari
Modalitati de plata in Ungaria

Modalitati de plata in Ungaria

Site-urile de pariuri maghiare accept─â diverse metode de plat─â. Dar acei juc─âtori care prefer─â transferurile bancare directe ar trebui s─â re╚Ťin─â c─â unele institu╚Ťii financiare nu proceseaz─â pl─â╚Ťile legate de jocurile de noroc.

Majoritatea pariorilor locali evit─â b─âncile, cardurile de credit ╚Öi de debit. Unii maghiari folosesc ├«n continuare cardurile Visa, MasterCard ╚Öi Maestro pentru a ad─âuga bani la bankroll, ├«n ciuda restric╚Ťiilor legislative. C├óteva alternative mai bune sunt urm─âtoarele:

  • Portofele electronice: Skrill, PayPal, MuchBetter ╚Öi Neteller
  • Carduri de credit sau voucher prepl─âtite: ecoPayz ╚Öi PaySafeCard
  • Criptomonede: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Litecoin, Dogecoin ╚Öi Ripple

Un voucher prepl─âtit sau un card de credit este unul dintre cele mai u╚Öor de utilizat pe un site de pariuri. Dar este bine s─â verifica╚Ťi dac─â site-ul ├«l accept─â. Voucherele prepl─âtite faciliteaz─â depozitele instantanee, dar sunt cu greu acceptate ca metode de retragere.

Multe portofele electronice sunt acceptate la nivel global, permi╚Ť├ónd utilizatorilor s─â depun─â ╚Öi s─â retrag─â fonduri pe platformele de jocuri de noroc online f─âr─â limit─âri. Juc─âtorii maghiari ├«╚Öi p─âstreaz─â de obicei soldul portofelului electronic ├«n euro pentru a evita comisioanele de conversie ╚Öi pentru c─â este una dintre monedele larg acceptate pentru pariuri. Dar un num─âr bun de platforme iau ╚Öi HUF.

Monedele digitale precum BTC faciliteaz─â accesul iubitorilor de pariuri sportive la o multitudine de pariuri pe pie╚Ťele externe. Deoarece depozitele bancare pot ridica suspiciuni din partea autorit─â╚Ťilor, majoritatea juc─âtorilor prefer─â monede digitale anonime.

├Än plus, site-urile de pariuri cripto sunt sus╚Ťinute de tehnologia blockchain care asigur─â siguran╚Ťa ╚Öi corectitudinea jocurilor. Orice tranzac╚Ťie ├«nregistrat─â pe blockchain este criptat─â. Acest lucru spore╚Öte credibilitatea unui operator de pariuri ╚Öi reduce orice ╚Öans─â de joc gre╚Öit.

Modalitati de plata in Ungaria
Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Jucătorii plătesc taxe pe câștigurile lor dacă joacă pe site-urile de pariuri din Ungaria?

Indiferent dac─â joac─â pe site-uri de pariuri locale sau pe platforme interna╚Ťionale, juc─âtorii maghiari nu pl─âtesc impozite pe c├ó╚Ötigurile lor. Impozitarea este de obicei impus─â din partea furnizorului.

Pe ce sporturi le place ungurii s─â parieze?

Fotbalul are o baz─â enorm─â de fani ├«n ╚Ťar─â ╚Öi nu este surprinz─âtor c─â este o op╚Ťiune proeminent─â pentru pariuri sportive. Tenisul, hocheiul pe ghea╚Ť─â, cursele de ma╚Öini, sporturile nautice, rugby-ul ╚Öi baschetul atrag mul╚Ťi spectatori ╚Öi pariori deopotriv─â.

Ce monede accept─â site-urile de pariuri din Ungaria?

Casele de pariuri din Ungaria iau HUF. Al╚Ťii accept─â dolari americani, euro ╚Öi coroana ceh─â.

Ce eSport sunt pe cele mai bune site-uri de pariuri pentru juc─âtorii maghiari?

Iubitorii de eSports au o mare varietate din care să aleagă. Ei pot juca jocuri cu împușcături la persoana întâi, cum ar fi CS: GO, jocuri MOBA, cum ar fi League of Legends, jucător vs. jucător precum Mortal Kombat și strategie în timp real, de exemplu, Warcraft.

Ce limbi accept─â site-urile de pariuri pentru juc─âtorii din Ungaria?

Cea mai comun─â op╚Ťiune este limba maghiar─â ╚Öi maghiar─â ├«n casele de pariuri online pentru pariorii maghiari. Dar multe site-uri au ├«ncorporat englez─â, Fran╚Ťa, italian─â, spaniol─â, rom├ón─â ╚Öi polonez─â pentru a g─âzdui juc─âtorii din alte ╚Ť─âri.

Întrebări frecvente