Cele mai populare case de pariuri din Ungaria

Nu există reglementări stricte în industria jocurilor de noroc din Ungaria. Cu toate acestea, legea actuală păstrează pariurile ca monopol de stat. Operatorii independenți plătesc taxe mari, ceea ce descurajează crearea mai multor site-uri de jocuri de noroc.

Cu toate acestea, impozitarea nu are un impact prea mare asupra ultimei tendințe de pariuri sportive din Ungaria. Mulți pariori locali își încearcă norocul pe site-uri web străine, în ciuda încercării guvernului de a bloca companiile externe.

Cele mai populare case de pariuri din Ungaria
Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserAdriana PopescuLocaliser
Sporturile preferate ale jucătorilor maghiari pe care să parieze

Sporturile preferate ale jucătorilor maghiari pe care să parieze

Pariuri sportive în Ungaria datează de aproape două secole. Cursele de cai este unul dintre jocurile foarte apreciate din țară. Drept urmare, ungurii mai pariază ocazional pe cursele de cai.

Jucătorii maghiari tind să se concentreze mai mult pe evenimentele sportive locale și internaționale în timp ce caută cele mai bune case de pariuri online. Fotbalul este unul dintre jocurile care atrag spectatori semnificative și acțiuni de pariuri. Cea mai urmărită competiție internă este Campionatul Național.

Pe scena sportivă internațională, ungurii sunt pasionați de Cupa Mondiala FIFA, Liga Națională UEFA, Liga Campionilor și Campionatul European. Pasionaților de jocuri de noroc din Ungaria le place să parieze pe FIBA International Cup, NBA și Liga Națională a Ungariei când vine vorba de baschet.

Hocheiul pe gheață este o potențială opțiune de pariere în rândul pariorilor maghiari. Acțiunea de pariuri intră în frenezie ori de câte ori echipa națională masculină participă la competiții precum Campionatele Europene IIHF, Campionatele Mondiale de hochei IIHF, și Jocurile Olimpice. Un alt sport care atrage atenția este handbalul atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Ambele echipe au fost implicate în zeci de turnee din țară. Jucătorii pasionați urmează, de asemenea, campionate globale, cum ar fi IHF Super Globe, Campionatul Mondial de handbal feminin și Liga Europeană EHF. În ceea ce privește eSporturile, jucătorii maghiari sunt destul de activi în League of Legends, CS: GO și Dota 2.

Sporturile preferate ale jucătorilor maghiari pe care să parieze
Care sunt cele mai bune metode de plată din Ungaria?

Care sunt cele mai bune metode de plată din Ungaria?

Site-urile de pariuri maghiare acceptă diverse metode de plată. Dar acei jucători care preferă transferurile bancare directe ar trebui să rețină că unele instituții financiare nu procesează plățile legate de jocurile de noroc.

Majoritatea pariorilor locali evită băncile, cardurile de credit și de debit. Unii maghiari folosesc în continuare cardurile Visa, MasterCard și Maestro pentru a adăuga bani la bankroll, în ciuda restricțiilor legislative. Câteva alternative mai bune sunt următoarele:

  • Portofele electronice: Skrill, PayPal, MuchBetter și Neteller, Barion, SimplePay
  • Carduri de credit sau voucher preplătite: ecoPayz și PaySafeCard
  • Criptomonede: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Litecoin, Dogecoin și Ripple

Un voucher preplătit sau un card de credit este unul dintre cele mai ușor de utilizat pe un site de pariuri. Dar este bine să verificați dacă site-ul îl acceptă. Voucherele preplătite facilitează depozitele instantanee, dar sunt cu greu acceptate ca metode de retragere.

Multe portofele electronice sunt acceptate la nivel global, permițând utilizatorilor să depună și să retragă fonduri pe platformele de jocuri de noroc online fără limitări. Jucătorii maghiari își păstrează de obicei soldul portofelului electronic în euro pentru a evita comisioanele de conversie și pentru că este una dintre monedele larg acceptate pentru pariuri. Dar un număr bun de platforme iau și HUF.

Monedele digitale precum BTC facilitează accesul iubitorilor de pariuri sportive la o multitudine de pariuri pe piețele externe. Deoarece depozitele bancare pot ridica suspiciuni din partea autorităților, majoritatea jucătorilor preferă monede digitale anonime.

În plus, site-urile de pariuri cripto sunt susținute de tehnologia blockchain care asigură siguranța și corectitudinea jocurilor. Orice tranzacție înregistrată pe blockchain este criptată. Acest lucru sporește credibilitatea unui operator de pariuri și reduce orice șansă de joc greșit.

Care sunt cele mai bune metode de plată din Ungaria?
Istoricul pariurilor în Ungaria

Istoricul pariurilor în Ungaria

Ungaria a fost sub o guvernare strictă în perioada Războiului Rece, iar pariurile au fost complet interzise de URSS. Dar cenzura nu a împiedicat jocurile de noroc ilegale. După sfârșitul comunismului și stăpânirii sovietice în 1991, scena jocurilor de noroc s-a deschis astfel încât localnicii să se poată angaja liber în pariuri sportive. Ungaria a fost printre primele națiuni din UE care au adoptat legislația privind jocurile de noroc.

Cu toate acestea, operatorii erau deținute de guvern, iar majoritatea activităților erau în regim de pariuri mutuale. Chiar și cele mai importante site-uri internaționale de pariuri au fost forțate să colaboreze cu compania de stat Szerencsejáték Zrt (SzZt) ca furnizor principal de pariuri online și prin SMS.

În 1998, SzZt a introdus site-uri de pariuri online, care sunt încă singurele platforme legale de jocuri de noroc din Ungaria. Când Ungaria a semnat să facă parte din UE în 2004, Sportingbet, cu sediul în Marea Britanie, a lansat un site în limba maghiară pentru a atrage jucători din Ungaria.

Trebuie remarcat faptul că Sportingbet a fost autorizat de legislația UE să furnizeze servicii de jocuri de noroc în toate țările UE. Cu toate acestea, organul de pază al jocurilor de noroc din Ungaria i-a dat în judecată și au fost amendați cu 500.000 de Ft.

Monopolul de stat a continuat până când guvernul a schimbat legile jocurilor de noroc în 2013, după ce a fost presat de UE. Noua legislație și-a propus să abordeze tendința de creștere a jocurilor online. A permis companiilor private să achiziționeze licențe și să ofere servicii de pariuri pariorilor maghiari. Cu toate acestea, operatorii au trebuit să plătească taxe mari și o taxă mare de intrare; deci SzZt a continuat să domine.

Istoricul pariurilor în Ungaria
Pariuri în zilele noastre în Ungaria

Pariuri în zilele noastre în Ungaria

Pe măsură ce popularitatea jocurilor de noroc online s-a răspândit pe tot globul, a fost greu pentru Ungaria să blocheze site-urile de pariuri sportive. Autoritățile au forțat instituțiile financiare să închidă tranzacțiile care puteau fi urmărite către site-uri de jocuri de noroc.

Dar criticile UE față de aceste acțiuni au adus un nou zori pentru jucătorii maghiari în 2013. Companiile de pariuri din alte țări au avut voie să acceseze piața jocurilor de noroc din Ungaria. Parlamentul Ungariei a fost de acord să elibereze zece noi licențe de jocuri de noroc în acest sens.

În prezent, nicio companie de pariuri nu a solicitat o licență maghiară de pariuri, deoarece investiția inițială este prea costisitoare. Cu toate acestea, cei care își oferă serviciile pariorilor maghiari sunt autorizați de alte jurisdicții.

Nu există legi care să împiedice pariurile pe site-uri străine. După ce Sportingbet a pătruns pe piață, un an mai târziu au urmat și alte companii precum Betclic și Bet-at-home. De atunci, tot mai multe pariuri sportive internaționale și-au găsit drumul spre Ungaria.

În prezent, pariorii sportivi din Ungaria nu plătesc impozit pe venit pe câștigurile lor, fie că joacă în casele de pariuri locale sau internaționale. Cele mai multe dintre aceste platforme accepta depozite în euro, dar un număr bun ia forintul maghiar, apoi face un schimb valutar.

În ciuda restricțiilor impuse de băncile maghiare, mulți jucători maghiari folosesc portofele electronice, criptomonede, Visa, MasterCard și alte opțiuni de plată convenabile pentru a-și finanța conturile de pariuri.

Pariuri în zilele noastre în Ungaria
Viitorul pariurilor în Ungaria

Viitorul pariurilor în Ungaria

În ciuda modificărilor legale făcute în 2013 pentru a crește lista de jocuri disponibile pe internet, monopolul de stat pare să rămână acolo. Schimbări viitoare ar putea avea loc dacă UE intervine din nou.

În caz contrar, cadrul legal al jocurilor de noroc din Ungaria ar putea dura ceva timp înainte ca operatorii independenți de jocuri de noroc să poată intra în industrie în plină desfășurare. Este de remarcat faptul că unele țări europene au încercat să oprească eforturile site-urilor de pariuri străine, dar fără rezultat. Astfel de acțiuni au ca rezultat de obicei o piață gri sau neagră, cum ar fi ceea ce se întâmplă deja în Ungaria.

Dacă doar guvernul ar putea reduce taxele de intrare și taxele impuse pariurilor sportive, ar deschide noi oportunități de creștere. Acest lucru s-ar traduce printr-o creștere considerabilă a veniturilor de pe piața liberă a jocurilor de noroc. Există o piață vastă influențată în principal de pariurile pe fotbal maghiar. Cu o bază de fani în creștere pentru sport și pariuri eSports, legiuitorii ar putea modifica legile jocurilor de noroc pentru a se adapta unui public mai mare.

Viitorul pariurilor în Ungaria
Casele de pariuri sunt legale în Ungaria?

Casele de pariuri sunt legale în Ungaria?

Chiar dacă operatorii de jocuri de noroc se confruntă cu condiții stricte, cazinourile online și offline sunt legale în Ungaria. Toate site-urile de cazinouri cu sediul în Ungaria trebuie să obțină o licență care vine cu o valabilitate de cinci ani, după care se pot reînnoi. Furnizorii care încalcă legile privind jocurile de noroc sunt sancționați și opriți de furnizorii de servicii de internet ai țării.

Jucătorii maghiari participă la jocurile de cazinou fără teama de a încălca legea. Ei se pot alătura cazinourilor terestre și platformelor mobile prin intermediul smartphone-urilor lor. Acestea fiind spuse, este legal să jucați jocuri de masă, jocuri de cazino live, bingo și sloturi. Majoritatea oamenilor își folosesc telefoanele mobile mai mult decât computerele desktop din țară. Jocurile mobile sunt următorul lucru important în sectorul jocurilor de noroc.

Cazinourile online internaționale au făcut, de asemenea, mai ușor pentru jucătorii maghiari să joace o gamă largă de jocuri pe dispozitivele lor iOS și Android. Site-urile de cazinouri moderne sunt personalizate pentru utilizatorii de telefonie mobilă, astfel încât aceștia nu trebuie să descarce nimic pentru a începe să joace. Ele oferă redare instantanee pe browserele mobile, iar experiența este aceeași cu cea a utilizării unui computer desktop.

Casele de pariuri sunt legale în Ungaria?
Cele mai bune pariuri sportive online legale din Ungaria

Cele mai bune pariuri sportive online legale din Ungaria

Înainte de 2013, jucătorii maghiari puteau vizita doar casele de pariuri fizice, deoarece site-urile online erau foarte puține. Unele locații de pariuri pe teren există de zeci de ani și sunt asociate cu majoritatea site-urilor online. Multe site-uri de pariuri de peste mări evită Ungaria din cauza ratei mari de impozitare.

Cu toate acestea, există numeroase opțiuni pentru pariorii sportivi care doresc să-și încerce norocul pe site-uri străine. Deși pariurile sunt legale în Ungaria, încălcarea legilor privind jocurile de noroc poate duce la consecințe legale grave.

Cele mai bune pariuri sportive online legale din Ungaria
Acte de pariuri în Ungaria

Acte de pariuri în Ungaria

Legea jocurilor de noroc din 1991 nr. 34 a fost prima lege a pariurilor care a fost executată în Ungaria. Se aplică atât jocurilor de noroc online, cât și offline. Actul definește jocurile de noroc, criteriile pentru operațiunile de pariuri și măsurile de reglementare ale guvernului privind operatorii de jocuri de noroc. Decretul nr. 32 din 2005 acoperă prevederi pentru autorizarea, impozitarea și comercializarea anumitor jocuri.

Pe de altă parte, specificațiile privind conduita responsabilă a pariurilor sunt stipulate prin decretul nr.329 din 2015. Conduita responsabilă se referă la reclamele comerciale, prin care furnizorii de pariuri trebuie să își informeze publicul despre riscurile jocurilor de noroc problematice.

Guvernul maghiar a introdus un nou sistem de licențiere pentru activitățile de jocuri de noroc. Dar organizațiile internaționale de pariuri au contestat noua administrație în instanțele naționale și CJUE (Curtea de Justiție a Uniunii Europene). CJUE a identificat unele părți nerealiste ale reglementărilor maghiare privind jocurile de noroc online, care erau împotriva jurisdicției UE. Astfel de elemente au fost considerate nepractice.

O altă regulă critică este Legea privind bunurile naționale (nr. 196/2011). Acesta descrie importanța economică a activităților de jocuri de noroc pentru stat. Legea recunoaște, de asemenea, Szerencsejáték Zrt ca unic operator de stat. Mai mult, Legea concesiunilor nr. 16/1991 prevede orientări relevante privind contractele de concesiune pe care le pot încheia operatorii de pariuri.

Din noiembrie 2013, taxa plătibilă de către operatorii de jocuri de noroc a fost redusă la minimum. Noul sistem a fost creat pentru a atenua spălarea banilor și alte activități criminale. Legea modificată a jocurilor de noroc a ordonat tipul de mașină și mese pe care ar trebui să le folosească cazinourile. Cazinourile sunt, de asemenea, obligate să înregistreze activitățile pe video.

Acte de pariuri în Ungaria
Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Jucătorii plătesc taxe pe câștigurile lor dacă joacă pe site-urile de pariuri din Ungaria?

Indiferent dacă joacă pe site-uri de pariuri locale sau pe platforme internaționale, jucătorii maghiari nu plătesc impozite pe câștigurile lor. Impozitarea este de obicei impusă din partea furnizorului.

Pe ce sporturi le place ungurii să parieze?

Fotbalul are o bază enormă de fani în țară și nu este surprinzător că este o opțiune proeminentă pentru pariuri sportive. Tenisul, hocheiul pe gheață, cursele de mașini, sporturile nautice, rugby-ul și baschetul atrag mulți spectatori și pariori deopotrivă.

Ce monede acceptă site-urile de pariuri din Ungaria?

Casele de pariuri din Ungaria iau HUF. Alții acceptă dolari americani, euro și coroana cehă.

Ce eSport sunt pe cele mai bune site-uri de pariuri pentru jucătorii maghiari?

Iubitorii de eSports au o mare varietate din care să aleagă. Ei pot juca jocuri cu împușcături la persoana întâi, cum ar fi CS: GO, jocuri MOBA, cum ar fi League of Legends, jucător vs. jucător precum Mortal Kombat și strategie în timp real, de exemplu, Warcraft.

Ce limbi acceptă site-urile de pariuri pentru jucătorii din Ungaria?

Cea mai comună opțiune este limba maghiară și maghiară în casele de pariuri online pentru pariorii maghiari. Dar multe site-uri au încorporat engleză, Franța, italiană, spaniolă, română și poloneză pentru a găzdui jucătorii din alte țări.

Întrebări frecvente
About the author
Ethan Moore
Ethan Moore

Ethan „BetMaster” Moore, născut în mijlocul energiei pulsatoare a Londrei, combină o minte analitică ascuțită cu entuziasmul sportului. În calitate de scriitor-șef pentru BettingRanker, el oferă un amestec unic de statistici, strategii și povești, făcând lumea pariurilor sportive atât accesibilă, cât și palpitantă.

Send email
More posts by Ethan Moore