Știri

November 9, 2023

Leoașele pierdute: femeile inspirate în istoria fotbalului

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserAdriana PopescuLocaliser

Proiectul Lost Lionesses a reunit diverse elemente pentru a crea o poveste puternică și inspirată. Condus de fotograful Will Douglas și stilizat de Charlotte Kennedy, proiectul a prezentat garderoba vibrantă și jucăușă a Leoaicelor Pierdute. Filmarea și-a propus să surprindă esența acestor femei remarcabile, care au fost descrise ca având „suflete tinere” și o energie „infecțioasă” atunci când erau toate împreună.

Leoașele pierdute: femeile inspirate în istoria fotbalului

Filmarea a avut o abordare „dezbrăcat”, folosind un fundal subtil albastru Anglia și o iluminare slabă pentru a crea o estetică simplă, dar de impact. În timp ce unele dintre leoaice au ezitat inițial să fie în fața camerei, atmosfera a fost luminată cu ajutorul muzicii anilor 80. Aspectul emoțional al filmării a fost evident, un soț exprimându-și mândria și vărsând lacrimi.

Proiectul a avut un impact profund asupra tuturor celor implicați. Sophie, care a vorbit cu mulți oameni despre proiect, a constatat că i-a atins și i-a surprins. Povestea Leoaicelor Pierdute și a interzicerii fotbalului feminin este încă relativ necunoscută în lumea fotbalului, iar discuția cu prietenii și familia a fost lămuritoare.

Pentru Jon-Paul, proiectul s-a încheiat când femeile Angliei au ajuns în finala Cupei Mondiale. A fost un moment de validare și progres, arătând cât de departe a ajuns fotbalul feminin. Will speră că proiectul va contribui la creșterea și dezvoltarea continuă a jocului, amintindu-ne de sacrificiile făcute de aceste femei în trecut.

Privind în perspectivă, proiectul își propune să-și extindă domeniul de aplicare prin crearea de selecții pentru alte echipe feminine nerecunoscute, inclusiv cele de la Cupa Mondială din 1970 și de la Euro 1969. Acest efort continuu va asigura recunoașterea și celebrarea istoriei fotbalului feminin, inspirând generațiile viitoare de jucătoare.

Proiectul Lost Lionesses este o dovadă a rezistenței și hotărârii femeilor în fotbal. Acesta servește ca o reamintire a progresului care a fost realizat și a muncii care mai trebuie făcută pentru a obține egalitatea în sport. Să continuăm să onorăm trecutul și să susținem leoaicele prezente și viitoare care au deschis calea spre succes.

Cele mai recente știri

Cum să faceți față rundelor proaste la pariuri
2023-11-20

Cum să faceți față rundelor proaste la pariuri

Știri