Știri

October 31, 2023

Viitorul conținutului sportiv live: extinderea dincolo de transmisiile live pentru a satisface cerințele multitasking-ului media digital

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Introducere

Următoarea generație de fani mai tineri ai televiziunii sportive în direct se implică într-un comportament digital multitasking, care necesită crearea de conținut mai mult de scurtă durată, legat de sport, pentru a-și menține interesul. Directorii din industrie recunosc această nevoie, aproape 80% cred că conținutul sportiv ar trebui să se extindă dincolo de transmisiunile și difuzările sportive în direct.

Viitorul conținutului sportiv live: extinderea dincolo de transmisiile live pentru a satisface cerințele multitasking-ului media digital

Viitorul conținutului sportiv live

Potrivit unui sondaj efectuat de Altman Solon pe 150 de directori, 74% dintre directorii din industrie cred că conținutul sportiv live va fi infuzat cu alte experiențe media. Aceasta ar putea include statistici mai bune, noi funcții captivante, conținut personalizat, funcții de fidelizare a fanilor și grupare de formate conexe, cum ar fi jocurile, podcasturile și știrile.

Ascensiunea multitasking-ului digital-media

Creșterea comportamentului de multitasking în media digitală este evidentă, 57% dintre consumatori navigând în mod regulat pe internet, 50% utilizând rețelele sociale, 43% trimite mesaje oamenilor și 31% comandă mâncare. Spectatorii mai tineri de sport în direct, în special, vor cere și mai mult pe măsură ce comportamentele lor multitasking cresc.

Imperativ pentru experiențe de conținut multiplatformă

Autorii raportului subliniază că cohortele mai tinere petrec de 1,5 ori mai multe ore online în comparație cu generațiile mai în vârstă. Acest lucru evidențiază necesitatea ca media sportivă să ofere experiențe de conținut multiplatformă pentru a satisface preferințele telespectatorilor mai tineri.

Costul taxelor sportive

Pe măsură ce taxele de sport pentru rețelele TV și platformele de streaming continuă să crească, negocierile pentru drepturile sportive devin mai competitive. De exemplu, este programată să înceapă o nouă rundă de negocieri NBA privind drepturile sportive, rețelele TV ESPN și Turner care doresc să facă propuneri agresive pentru a combate concurența în creștere de la Apple TV+, Amazon Prime Video și să păstreze marea proprietate sportivă. Se estimează că taxele de sport pentru NBA vor doborî noi recorduri.

Concluzie

În era digitală, cererea pentru conținut sportiv de scurtă durată este în creștere din cauza comportamentului multitasking digital al spectatorilor de sport mai tineri în direct. Pentru a ține pasul cu această cerere, media sportivă trebuie să se extindă dincolo de transmisiunile sportive în direct și să încorporeze alte experiențe media. În plus, creșterea multitasking-ului media digitală necesită furnizarea de experiențe de conținut multiplatformă. Pe măsură ce taxele pentru sport continuă să crească, negocierile pentru drepturile sportive devin mai competitive, subliniind necesitatea ca rețelele TV și platformele de streaming să facă propuneri agresive pentru a păstra proprietățile sportive valoroase.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Dezvăluirea celor mai bune pariuri: Ghidul tău suprem pentru pariuri sportive
2024-05-28

Dezvăluirea celor mai bune pariuri: Ghidul tău suprem pentru pariuri sportive

Știri