FIFA Cupa mondială

December 18, 2022

Finala Cupei Mondiale FIFA 2022 - Argentina vs. Franța

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

După o lună intensă de meciuri interesante și competitive, Cupa Mondială FIFA se apropie în sfârșit de final. Echipe din întreaga lume s-au luptat pe teren, toate împărtășind visul de a ridica cel mai emblematic trofeu din tot fotbalul, unii fiind concurenți surpriză, iar alții nefiind la așteptări. 

Finala Cupei Mondiale FIFA 2022 - Argentina vs. Franța

Și totul a dus la un ultim meci - un meci epic între finaliștii din 2014 Argentina și campionii care revin Franța! Jucată duminică pe stadionul iconic Lusail, această ciocnire delicioasă a durat ani de zile și este pregătită să fie o uluitoare absolută.

Finalul perfect?

De mulți ani, fanii fotbalului s-au certat dacă Lionel Messi este cu adevărat cel mai bun jucător care s-a bucurat vreodată de teren sau dacă este pur și simplu unul dintre cei mai buni. Deși a câștigat aproape tot ce ți-ai putea gândi la nivel de club, cea mai mare critică a lui a fost lipsa de titluri la nivel internațional.

Acesta a fost în mod clar ceva care l-a cântărit pe Messi însuși, nu pentru că îi păsa de ceea ce gândeau alții despre cariera lui, ci pentru că visul său fusese întotdeauna să aducă titluri înapoi în Argentina natală și să aducă bucurie poporului său.

În timp ce presiunea și așteptările care i-au fost acordate au fost în mod clar dominatoare și nerealiste, ele l-au cântărit în mod clar, deoarece a pierdut o Cupă Mondială și 2 finale Copa America. După ce a ratat un penalty în a doua finală a Copa America, Messi a renunțat chiar și pentru scurt timp la echipa națională - incapabil să facă față imensei dezamăgiri.

Cu toate acestea, câștigătorul de șapte ori Balonul de Aur s-a întors în cele din urmă în echipa Albiceleste pentru a încerca să-și împlinească din nou visul suprem, iar anul trecut în Brazilia a reușit în sfârșit să-l împlinească. 

Înfruntându-se cu Brazilia pe stadionul Maracana - rivalii lor istorici pe terenul de acasă - Argentina s-a luptat cu inimă și i-a dat tot ce avea pentru a ridica în cele din urmă cupa după o victorie cu 1-0. Fericirea și ușurarea lui Messi au fost evidente, de parcă tocmai și-ar fi luat o greutate uriașă de pe umeri.

Messi a livrat ceea ce și-a dorit întotdeauna și nimeni nu i-ar putea lua asta vreodată.

Și așa ajungem la această Cupă Mondială, ultimul dans al lui Messi. Nu numai că geniul mic a fost cel mai bun - în ciuda vârstei sale de 35 de ani - dar, de fapt, pare să se distreze mai degrabă decât să sufere întregul turneu.

Căpitanul unei echipe pline de promisiuni și tinere talente, Messi a reușit să facă ceea ce toată lumea i-a cerut întotdeauna, în mod nerezonabil: să ia o echipă neimpresionantă Argentinei și să o ducă în finală - așa cum a făcut Maradona în Mexic 1986.

Fie că reușește să câștige așa cum a făcut Maradona, fie că cad în fața unei echipe franceze care este văzută ca superioară a ambelor părți, legenda sa este cimentată. Dar echipa se adună în jurul căpitanului și îi oferă cadoul de despărțire al vieții? Pot aduce ei bucuria supremă oamenilor din Argentina?

Primul campion spate în spate al secolului 21?

Les Bleus ajung pe stadionul Lusail ca primii campioni în 24 de ani care participă la o finală consecutivă și nu este greu de înțeles de ce.

Chiar și cu mai mult de o jumătate de duzină de jucători din prima echipă răniți - inclusiv câțiva câștigători ai Cupei Mondiale în 2018, Les Bleus au arătat că sunt cea mai puternică și mai completă echipă din întregul turneu.

Pe parcursul întregului turneu, rareori au fost deranjați de vreunul dintre rivalii lor și, în afară de înfrângerea cu 1-0 împotriva Tunisiei - un meci în care Franța și-a odihnit toți jucătorii echipei primei lor - ei nu au rămas în urmă pe linia de scor mai mult de o perioadă. cateva minute.

În timp ce puterea Franței constă în puterea întregii lor echipe, este aproape imposibil să nu evidențiezi cel mai strălucit jucător al lor - Kylian Mbappe. Nu numai că este la egalitate cu Messi în cursa pentru Ghetei de Aur cu 5 goluri, dar a fost la cel mai bun nivel pe parcursul întregii cupe.

Chiar dacă nu a marcat în runda sfertului de finală sau semifinală, el a fost absolut esențial pentru toate eforturile de atac ale Franței - atât asistând, cât și creând oportunități cheie de gol în timpul ambelor meciuri și arătând unele dintre driblingurile și abilitățile sale fantastice în acest proces.

Având în vedere modul în care narațiunea din spatele alergării Argentinei este concentrată foarte îndeaproape pe Messi, este greu să nu faci duelul cu coechipierul său de la PSG unul dintre principalele puncte de discuție ale acestui joc. La urma urmei, acum că Ronaldo și Messi se află în anii crepusculari ai carierei lor, o nouă generație de giganți apare și Mbappe s-a dovedit a fi în fruntea conversației de nenumărate ori.

Adevărata întrebare aici este dacă este timpul ca Mbappe, noul superstar, să preia lumea, sau dacă Messi și vechea gardă au un ultim gust de glorie înainte de a se estompa în apus.

Cine va lua acasă cupa?

Un adevărat clasic al Cupei Mondiale, Argentina și Franța s-au întâlnit în Cupa Mondială în trei ocazii diferite. 

Primele lor două întâlniri au venit în faza grupelor - ambele s-au încheiat cu o victorie a Argentina - mai întâi în 1930 și mai târziu în Cupa Mondială din Argentina din 1978, unde gazdele aveau să câștige meciul cu 2-1, eliminându-le. a cupei. 

Cel mai recent meci al lor a fost acum doar 4 ani, în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2018 din Rusia. Unul dintre cele mai bune meciuri ale întregului turneu, Franța ar urma să câștige meciul cu 4-3.

În ceea ce privește recordul general, ambele părți s-au confruntat de 12 ori, cu șase victorii ale Albicelestei, trei egaluri și trei victorii ale Franței.

Cu ambele echipe cunoscute a fi echipe care favorizează fotbalul de atac, acest meci are toate elementele unei finale clasice ale Cupei Mondiale - mai ales dacă jocul este la fel de deschis ca atunci când aceste echipe s-au confruntat în Rusia 2018.

Dacă credeți că acesta poate fi cazul, Over 2.5 goluri pot fi găsite la un preț de 2.30 la Betsson, ceea ce pare a fi de mare valoare.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Elevați-vă jocul de pariuri: alegeri din interior, statistici și recenzii de încredere
2024-06-02

Elevați-vă jocul de pariuri: alegeri din interior, statistici și recenzii de încredere

Știri