Cum să Pariezi

March 22, 2023

Ce trebuie să știți despre pariurile NASCAR

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Cu o bază uriașă de fani în America de Nord și multe curse care au loc practic săptămânal pe diferite piste de curse din februarie până la începutul lunii noiembrie, pariurile NASCAR sunt una dintre cele mai atractive alegeri de pariuri pentru pasionații de sporturi cu motor.

Ce trebuie să știți despre pariurile NASCAR

NASCAR operează numeroase serii și formate de curse, seria Truck Series, Xfinity Series și Cup Series fiind cele mai populare. Toate aceste curse sunt disponibile pentru pariuri NASCAR la majoritatea caselor de pariuri.

Nu este greu să înveți cum să pariezi pe NASCAR dacă ești atent la anumite lucruri în fiecare săptămână. Pentru cei dornici să-și demareze aventurile de pariere, iată câteva sfaturi și sugestii experți pentru pariuri NASCAR pentru a te încuraja.

Cum să vă pregătiți pentru pariuri NASCAR

Pentru a reuși la pariurile NASCAR, trebuie să știți cum evoluțiile din săptămânile premergătoare unui eveniment pot schimba rezultatul. 

Majoritatea caselor de pariuri își lansează cotele NASCAR la începutul săptămânii. Echipele din seria Sprint Cup se califică și efectuează sesiuni de antrenament suplimentare odată ce porțile se deschid.

Atât piloții, cât și echipele folosesc aceste sesiuni pentru a-și pregăti vehiculele pentru calificare și pentru a le ajusta pentru cursă. Site-urile de pariuri elimină cotele NASCAR de pe afișaj înainte de calificare și le postează din nou cu cele mai recente informații în ziua cursei.

Calificare

NASCAR-ul tău strategie de pariuri trebuie să ia în considerare calificarea, deoarece poate afecta rezultatul cursei. 

Poziția de pornire

Poziția de pornire este vitală, dar variază în funcție de circuit.

Poziția pistei este critică pe unele circuite cu un singur canal de curse, cum ar fi Bristol Motor Speedway sau Martinsville Speedway, deoarece depășirea altor mașini de curse este dificilă. Groove este banda rapidă a pistei de curse. Prin urmare, mașinile de curse se blochează pe o bandă pe piste cu o singură canelură, dar șoferii pot trece cu ușurință pe piste cu două sau trei canale.

Pe traseele cu un singur canal, un șofer își poate păstra energia mai târziu în cursă dacă primește un start solid și nu trebuie să muncească prea mult pentru a recupera teren în fața rivalilor. Cu toate acestea, poziția de pornire este mai puțin critică pe circuitele de curse mai mari, cum ar fi Michigan International Speedway și Talladega Superspeedway, unde mașinile mai rapide pot face treceri netede.

Selecții de gropi

Selecția standului de boxă este, de asemenea, determinată de calificări și este la fel de crucială ca și poziția de pornire a șoferului. Câștigătorul pole position primește prima alegere de standuri la boxe, urmat de piloții care s-au calificat pe al doilea până pe al cincilea. Acest lucru este crucial, deoarece în unele secțiuni ale pistei există de obicei standuri mai frumoase decât altele.

Majoritatea echipelor care au câștigat pole-urile aleg ultima boxă la sfârșitul drumului. Acest lucru este util, deoarece înseamnă că șoferii lor nu vor trebui să aștepte în timp ce alte vehicule sunt mutate din drum înainte de a putea pleca atunci când cricul este scăpat și întreținerea este finalizată. Veți găsi câteva tarabe cu goluri în spate sau față pe majoritatea pistelor. Acestea facilitează intrarea și ieșirea șoferilor la boxe, rezultând opriri mai rapide și timpi mai buni pe pistă.

Există câteva piste de curse în care o stație bună la boxe este la fel de crucială ca și o poziție puternică de start. Există adesea coliziuni pe drumul de gropi de la Martinsville din cauza spațiilor înghesuite și a spațiului limitat. Pocono Raceway are un drum destul de larg, reducând posibilele accidente.

Învăţare cum să pariezi pe NASCAR înseamnă să-ți faci temele pe pista NASCAR înainte de a face orice pariu. Publicul de pariuri pune deseori prea multă greutate pe poziția de pornire a șoferului și îi recompensează pe cei care pornesc din spatele pachetului. Atunci când Seria Sprint Cup concurează pe una dintre circuitele mai mari unde depășirea este simplă, iar drumul la boxe este larg, aceste cunoștințe vă pot oferi un avantaj semnificativ.

Practică

Timpii de antrenament pentru fiecare echipă din Cupa Sprint sunt făcute publice în fiecare săptămână, inclusiv cei mai rapidi timpi pe tur și viteze medii maxime. Dacă sunteți interesat, puteți urmări aceste evenimente pe Speed Channel. Aici spectatorii pot obține informații din interior de la șoferi și șefii de echipaj despre mașinile lor de curse preferate prin interviuri aprofundate.

Când analizați vitezele de antrenament, acordați o atenție deosebită antrenamentului final, adesea cunoscut sub numele de Happy Hour. Aceasta este ultima oportunitate pentru echipe de a-și ajusta mașinile înainte de ziua cursei și oferă cea mai clară imagine despre cine va reuși și va avea performanțe slabe. Pe lângă faptul că este ultima oportunitate pentru echipele din Cupa Sprint de a verifica manevrarea mașinilor lor, antrenamentele finale este sesiunea care simulează cel mai îndeaproape circumstanțele steagului verde din ziua cursei.

Există un impact imens al vremii asupra performanței unei mașini în timpul unei curse, iar optimizarea configurației mașinii pentru vreme poate crește sau distruge șansele de câștig ale unui șofer. Temperaturile mai scăzute ale pistei sporesc aderența anvelopei, rezultând timpi mai rapidi pe tur. Anvelopele devin fierbinți și grase când temperaturile cresc, ceea ce face ca mașinile să alunece în timpul cursei. Așadar, fiți cu ochii pe când sunt rundele reale de antrenament și care variabile meteo ale sesiunii se aseamănă cel mai mult cu condițiile steagului verde atunci când vă creați strategia de pariere NASCAR.

Tipuri de pariuri NASCAR

În ziua cursei, odată ce sesiunile de calificări și antrenamente s-au încheiat, cotele sunt calculate și eliberate publicului. Unul dintre cele mai bune sfaturi de pariuri NASCAR pe care le veți întâlni este înțelegerea pariurilor pe care le puteți plasa pe o cursă NASCAR. Următoarele sunt exemple de pariuri comune NASCAR:

Câștigător definitiv al cursei

A face câștigători ai cursei înseamnă a pune o miză pe un anumit șofer pentru a câștiga cursa în acea zi. Aceste pariuri oferă cele mai mari recompense, dar sunt și cele mai dificil de câștigat. Alegerea câștigătorilor cursei pe o bază rezonabil de consecventă pentru a fi profitabilă este o provocare. 

Deoarece există de obicei mai mulți șoferi de mașini de curse, vor fi disponibile multe rezultate posibile, fiecare cu propriul set de cote bazate pe șansele statistice de victorie ale șoferului.

Cota de -250 la victoria lui Dale Earnhardt Jr. într-o anumită cursă implică faptul că un parior trebuie să riște 250$ pentru a câștiga 100$ dacă are încredere în victoria lui Earnhardt. Dacă cota lui ar fi +300, ar trebui să pariezi 100 USD pentru a câștiga 300 USD.

Cel mai bun aspect al acestui tip de pariuri este că puteți paria pe mulți șoferi, oferindu-vă o gamă mai largă de posibilități decât cu un singur pariu.

Potriviri șoferi

Aceste pariuri pun doi șoferi unul împotriva celuilalt în cursa actuală, asemănând pariuri pe linia de bani în baseball. Indiferent unde se află șoferul tău, câștigi atâta timp cât ei se plasează mai bine decât adversarul lor. Aceste pariuri sunt unice, deoarece poți câștiga dacă șoferul tău ocupă locul 42 și poți pierde dacă șoferul tău ocupă locul 2. 

Șoferii populari acumulează adesea „bani slabi”, făcând meciurile comparabile cu alte forme de pariuri sportive. Iată un exemplu de piață de potrivire a șoferilor pe care o puteți întâlni.

  • Denny Hamilton -170
  • Kyle Busch +135

Aici, va trebui să pariezi 170 USD pentru a câștiga 100 USD pe Jimmie Johnson, în timp ce pariând 100 USD pe Kyle Busch va returna 135 USD dacă ai succes.

Finalizare pe podium

În cazul în care nu ați văzut niciodată un sport de curse sau Olimpiada până acum, primii trei clasați, în orice caz, primesc un loc pe podium. Pariul pe un șofer care să termine în primii trei este posibil în majoritatea caselor de pariuri sportive, cotele schimbându-se în consecință. Dacă aveți un șofer favorit, dar nu sunteți sigur că poate câștiga definitiv, puteți paria totuși pe acesta să termine în primii trei la cote mai mici.

Şansele lui Dale Earnhardt Jr. de a termina în primii trei ar putea fi -650 dacă ar avea -250 de şanse de a câştiga definitiv. Dacă șansele sale de câștig au fost de +300, șansele sale de a se plasa pe locul al doilea sau al treilea ar putea fi de până la -105.

Alte cote de pariuri NASCAR

Iată câteva tipuri de pariuri mai puțin obișnuite pe care le puteți vedea la NASCAR site-uri de pariuri online.

Cel mai rapid tur

Cel mai rapid tur este o altă formă de pariu care nu necesită nicio explicație: se referă pur și simplu la șoferul care parcurge un tur în cel mai rapid timp posibil. Șoferul nu trebuie să prevaleze sau chiar să termine evenimentul. Ei ar putea, teoretic, să completeze o tură, să se învârtească și să fie descalificați fără a pierde pariul.

NASCAR Futures

Cotele futures NASCAR vă permit să pariați pe rezultate îndepărtate, cum ar fi care pilot va câștiga titlul Cup Series. Aceste procente vor fluctua în funcție de performanța fiecărui pilot în timpul sezonului, restrângându-se în cele din urmă la cei care ajung în runda următoare a playoff-urilor.

Cota producătorului

Plasarea unui pariu pe producătorul mașinii câștigătoare ar putea fi o modalitate distractivă de a petrece timpul în timp ce așteptați linia de sosire. Aceste cote sunt calculate folosind performanța sezonului curent și istoricul de succes al șoferului pe această pistă și în acest eveniment special. De exemplu, Chevrolet, Ford și Toyota concurează în Cup Series.

Câștigători de etapă

Unele case de pariuri online oferă cote pentru care pilot va finaliza fiecare etapă a unei curse NASCAR, câștigătorul general al cursei fiind determinat de numărul total de etape finalizate.

Recuzită de cursă

Casele de pariuri online includ adesea oferte speciale și recuzită pentru curse importante NASCAR, cum ar fi Daytona 500. Numărul de epave, utilizarea steagurilor de avertizare, pozițiile finale ale anumitor piloți și alți factori pot fi folosiți pentru a determina aceste cote.

Gânduri finale

Rețineți că succesul pe termen scurt și lung necesită o planificare atentă și o execuție deliberată. Dacă îți faci temele înainte de cursă, vei avea o șansă mai mare de a lua decizii informate cu privire la pariurile tale.

Încercarea mereu de a obține o excepție nu este cea mai bună strategie de pariuri NASCAR. Ca și în cazul pariurilor pe orice alt sport, cumpărăturile pentru cele mai bune cote NASCAR sunt în interesul tău înainte de a paria. Uită-te la site-urile noastre de pariuri online NASCAR recomandate pentru a profita la maximum de experiența ta de pariuri NASCAR.

Dacă doriți o analiză statistică detaliată a rezultatelor cursei, cel mai bun pariu este să vă uitați la cele mai recente rezultate pentru fiecare pilot pe circuitele individuale. Priviți istoria curselor lor pentru a vedea în câte au concurat, câte au câștigat, unde s-au clasat și cum au terminat. Aceste cifre sunt furnizate în mod obișnuit împreună cu evaluarea generală a pistei a șoferului.

Evidențele fiecărei echipe ar trebui cercetate și luate în considerare în evaluarea generală.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Dezvăluirea celor mai bune pariuri: Ghidul tău suprem pentru pariuri sportive
2024-05-28

Dezvăluirea celor mai bune pariuri: Ghidul tău suprem pentru pariuri sportive

Știri