Glosar de pariuri pe fotbal: un ghid simplu pentru termenii de pariuri

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
Fact CheckerIliana PetkovaFact Checker

Pariurile pe fotbal pot părea puțin confuze la început cu toți termenii și expresiile unice. La fel cum sportul își are limbajul, la fel și pariurile. Dar nu vă faceți griji, odată ce înțelegeți elementele de bază, devine mult mai clar și mai plăcut. Acest articol oferă un glosar clar și simplu pentru a-i ajuta atât pe nou-veniți, cât și pe pariorii experimentați. Vom descompune cei mai comuni termeni pe care îi veți întâlni, astfel încât să puteți paria cu încredere. Să începem și să simplificăm pariurile pe fotbal pentru toată lumea!

Glosar de pariuri pe fotbal: un ghid simplu pentru termenii de pariuri

ANUNȚ

Acumulator (Acca): Un pariu care implică selectarea mai multor rezultate. Toate selecțiile trebuie să câștige pentru ca pariul să aibă succes.

Împotriva răspândirii (ATS): pariază pe o echipă care fie depășește, fie nu atinge o marjă de puncte stabilită de casele de pariuri.

Ante-post: Pariați pe evenimente cu mult timp în avans, de obicei referindu-se la pariuri de-a lungul sezonului sau evenimente care sunt la câteva săptămâni sau luni distanță.

Handicap asiatic: O formă de pariuri care oferă unei echipe un avans. Poate elimina posibilitatea unui rezultat egal.

Bancher: Un pariu considerat foarte probabil să câștige.

Ambele echipe care marchează (BTTS): Un pariu pe ambele echipe pentru a marca cel puțin un gol în timpul unui meci.

Șansă dublă: Un pariu care vă permite să acoperiți două dintre cele trei rezultate posibile într-un meci de fotbal – Câștigă/Remiză, Pierde/Emiză, Câștigă/Pierde.

Draw No Bet (DNB): Pariați pe o echipă pentru a câștiga, dar dacă este egal, miza dvs. este returnată.

EH

Fiecare mod (EW): Frecvent în cursele de cai, dar poate fi aplicat la turnee. Pariezi pe o echipă fie pentru a câștiga, fie pentru a se plasa (de exemplu, termină în primele 4).

Handicap european: Spre deosebire de Handicapul asiatic, acesta include remize și oferă unei echipe un handicap în număr întreg.

Primul marcator: pariază pe ce jucător va înscrie primul gol al unui meci.

Rezultat full time (1X2): Cel mai comun pariu la fotbal. 1 reprezintă echipa gazdă, X reprezintă egalitate, iar 2 reprezintă echipa oaspete.

Goluri peste/sub: pariază dacă numărul total de goluri marcate într-un meci va fi peste sau sub un anumit număr.

La jumătatea timpului/Fulltime (HT/FT): Pariază pe rezultatul la pauză și la finalul meciului. Ambele predicții trebuie să fie corecte pentru a câștiga.

Handicap: O metodă folosită de casele de pariuri pentru a face ca un eveniment unilateral să devină o propunere de pariuri mai atractivă.

Cap la cap: Un pariu pe care dintre două echipe va termina mai sus într-o ligă sau competiție.

IO

Pariuri în joc: Pariați pe un eveniment după ce acesta a început.

Întins: pariază împotriva unui anumit rezultat. Folosit în mod obișnuit în schimburile de pariuri.

Cu bataie lunga: Un pariu cu cote mari și șanse reduse de câștig.

Pariuri pe meci: Pariere pe rezultatul unui meci.

Linia banilor: Frecvent în SUA. Pariază pe ce echipă va câștiga, fără a ține cont de egalitate.

Cote: Cifrele stabilite de casele de pariuri care arată cât de probabil este să se întâmple un eveniment. Ele arată potențiale câștiguri în comparație cu suma pariată. Cote mai mici înseamnă șanse mai mari de rezultat. Ele pot fi afișate în moduri diferite, cum ar fi 5/1, 6.00 sau -150.

Cote contra: cote care sunt mai mari decât banii par (de exemplu, 5/2 sau 3,50).

Cote pe: cote care sunt mai mici decât banii par (de exemplu, 1/2 sau 1,50).

Direct: Pariați pe câștigătorul unei ligi sau competiții.

PW

Pariu: Un alt termen pentru un acumulator.

Preț: Un alt termen pentru cote.

Prop Bet (Special): Pariuri pe evenimente specifice dintr-un meci (de exemplu, un jucător care urmează să fie rezervat, o penalizare de acordat).

Apăsaţi: Când un pariu duce la egalitate. Apare adesea în Handicap asiatic când linia de scor se potrivește cu handicapul.

Miză: suma de bani pariată pe un pariu.

Tripla: Un singur pariu pe trei rezultate.

Pariul de valoare: Un pariu în care cotele sunt considerate a fi în favoarea pariorului.

Pariu nul: Un pariu care este anulat din orice motiv și miza este returnată.

Pariu: Un alt termen pentru un pariu.

Acest glosar acoperă termenii primari asociați cu pariuri pe fotbal. Este esențial pentru pariori să se familiarizeze cu acești termeni pentru a înțelege peisajul și pentru a lua decizii informate. Amintiți-vă, pariați întotdeauna în mod responsabil și nu pariați niciodată mai mult decât vă puteți permite să pierdeți.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu