Cum să pariezi pe Ligue 1 în 2024

Din cauza intereselor comerciale, Le Ligue din Franța se numește oficial Ligue 1 Uber Eats. Este primul campionat de fotbal al națiunii din Franța. Le Ligue este jucată de douăzeci de echipe și se desfășoară pe o structură de retrogradare și promovare către și de la Ligue 2. Liga este administrată de federația de fotbal din Franța, LFP. Înainte de campania 2023/24, planurile sunt de a reduce Le Ligue la optsprezece echipe. Majoritatea jocurilor au loc în weekend.

Cu toate acestea, unele meciuri se joacă în noaptea săptămânii și sunt alegeri obișnuite pe site-urile online ale caselor de pariuri Le Ligue. Jocul obișnuit este de obicei întrerupt timp de două săptămâni în weekendul care precede Crăciunul și se reia în a doua săptămână din ianuarie. Le Ligue se numără printre marile campionate naționale europene, ocupându-se pe locul cinci în spatele ligilor Angliei, Spaniei, Italiei și Germaniei.

Cum să pariezi pe Ligue 1 în 2024
Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Structura Ligue 1

Structura Ligue 1

Fiecare echipă joacă toate celelalte din divizie de două ori în timpul sezonului, în mod tradițional din august până în mai. Echipele joacă o dată pe terenul de acasă și o dată la adversarii lor, pentru 38 de jocuri care sunt disponibile la orice pariuri sportive online de top.

Cu toate acestea, circumstanțe excepționale pot permite uneori unei părți să își găzduiască meciurile de acasă într-un alt loc. O victorie aduce unei echipe trei puncte, în timp ce o egalitate aduce un punct. O pierdere nu câștigă niciun punct.

Numărul total de puncte, diferența de goluri și golurile marcate clasează echipele și pariorii pot miza pe aceste piețe la cele mai bune site-uri de case de pariuri online. Echipa cu cele mai multe puncte la finalul sezonului regulat este proclamată campioană. Câștigătorul este determinat de diferența de goluri și de golurile înscrise dacă punctele sunt egale. Când oricare dintre părți este încă la egalitate, acestea sunt clasate într-o poziție similară.

Un meci de playoff într-un alt loc neutru rupe o egalitate pentru campionul ligii, retrogradarea sau participarea la turnee europene.

Calificare europeană

Conform UEFA coeficienți, cele mai bune trei echipe din clasament se califică pentru piesa de spectacol a continentului, Liga Campionilor. Cele mai bune două echipe se îndreaptă direct în faza grupelor competiției. Cealaltă parte trece în turul de calificare. Echipa de pe locul al patrulea avansează în Europa League, în timp ce echipa a cincea se califică de obicei în Europa Conference League.

Locul rămas în Europa League este ales de Coupe de France, competiția de cupă națională a țării. Cea de-a cincea echipă din Le Ligue se califică în Europa League atunci când ambii câștigători de cupe se califică prin clasamentul lor în ligă. Astfel, într-un asemenea scenariu, echipa clasată pe locul șase ajunge în Liga Conferințelor.

Structura Ligue 1
Echipe de top din Ligue 1

Echipe de top din Ligue 1

Există mai multe cluburi de top în Liga Franceză. Aceste echipe au câștigat numeroase titluri pentru a-și consolida statutul de echipe de top. Alții au văzut jucători talentați împodobindu-și tricourile în fața fanilor și a stadionelor emblematice.

Paris Saint-German

Clubul cu sediul în capitală este cea mai de succes echipă cu peste 40 de distincții. Denumit în mod popular PSG, clubul își joacă jocurile la Parc des Princes. PSG a cunoscut o creștere masivă a popularității în ultimii ani, mai ales după ce l-a semnat pe starul Neymar pentru un record de 222 de milioane de euro.

Totuși, PSG l-a semnat pe Mbappé pentru un record de 180 de milioane de euro. Împreună cu alți jucători vedete, PSG și-a continuat dominația în fotbalul francez și este o alegere obișnuită a pariorilor de la orice pariuri online. Această echipă de fotbal are și o echipă de sport foarte cunoscută, Esporturi PSG care participă la cele mai mari evenimente sportive.

Olympique de Marsilia

Clubul este cunoscut sub numele de Marsilia și este singura echipă franceză care a câștigat un titlu de Liga Campionilor. Echipa are, de asemenea, al doilea cel mai bun record din Coupe de France, cu zece triumfuri. Cu toate acestea, Marsilia nu a cunoscut un succes recent în ligă, ultimul lor titlu venind în 2010. Dar, în ciuda acestui fapt, echipa are o bază masivă de fani în țară.

AS Monaco

Monaco este în prezent singurul club străin care participă la Le Ligue. Echipa este renumită pentru dezvoltarea tinerilor talente și transformarea lor în superstaruri globale. Cel mai recent triumf al lor în ligă a fost în 2016/17. După sezon, mai mulți jucători de la prima echipă au fost vânduți, iar echipa a văzut rezultate mixte în sezoanele următoare. Cu toate acestea, echipa a terminat pe locul secund în sezonul 2021/22.

Lyon

Cunoscut oficial ca Olympique Lyonnais, clubul își joacă meciurile de acasă pe uriașul Groupama Stadium. Echipa a fost o performanță de top, participând în Liga Campionilor de șaptesprezece ocazii. Clubul are o bază de fani foarte activă și loială formată din multe grupuri de suporteri.

Echipe de top din Ligue 1
Cele mai bune statistici ale Le Ligue

Cele mai bune statistici ale Le Ligue

Pe lângă cele 20 de triumfuri ale lui PSG și Saint-Étienne, au existat mai mulți câștigători în ligă. Marsilia are nouă titluri, Monaco și Nantes au opt trofee; Lyon are șapte titluri, în timp ce Bordeaux are șase victorii. Alți câștigători sunt; Reims cu 6, Nisa și Lille cu 4. Lens, Montpellier și Strasbourg au câte un singur titlu fiecare.

PSG are cele mai multe puncte într-o singură campanie, 96 de puncte în 2015/16. Totuși, echipa este la egalitate cu Monaco pentru cele mai multe victorii într-un sezon, 30, în 2015/16 și, respectiv, 2016/17. Saint-Étienne are cel mai mare record pentru cele mai multe victorii pe teren propriu într-un sezon, 19, unde a încheiat sezonul 1974/75 neînvins acasă. Cele 15 victorii ale PSG în deplasare în 2015/16 sunt încă un record în ligă. În sezonul 2018/19, PSG a avut 14 victorii consecutive, ceea ce reprezintă un record în ligă.

Mickaël Landreau are cele mai multe apariții, jucând 618 meciuri între 1997 și 2014. Landreau a reprezentat Nantes, PSG, Lille și Bastia. Delio Onnis este marcatorul record în Le Ligue, cu 299 de goluri.

Echipe din Le Ligue în competițiile europene

Echipele franceze nu au avut succes în Liga Campionilor. Marsilia este singura deținătoare, câștigând cupa în 1993. Cu toate acestea, echipele au avut performanțe notabile în competiție, PSG ajungând în finală în 2020. PSG și Monaco au ajuns și în semifinale în 2021, respectiv 2017. Nu, clubul Le Ligue a câștigat vreodată Europa League.

Cele mai bune statistici ale Le Ligue
Competițiile din Le Ligue și Cupa

Competițiile din Le Ligue și Cupa

Coupe de France este cel mai mare knock-out din fotbalul francez turneu, guvernat de Federația Franceză de Fotbal (FFF). Este accesibil tuturor echipelor de fotbal pro și amatori din Franța, inclusiv cluburilor care operează în divizii și regiuni de peste mări. Această cupă a avut loc pentru prima dată în 1917. Între sezoanele Le Ligue, turneul este disputat cu jocuri regulate.

Atunci când este cuplată cu perechi spontane și întâlniri unice, Coupe de France se poate dovedi a fi o provocare pentru echipele de top să câștige. Câștigătorul câștigă un loc în Europa League în sezonul următor. Cluburile de rang superior sunt obligate să joace ca echipă vizitatoare atunci când sunt în pereche împotriva adversarilor din liga inferioară, cu două divizii sub acestea, beneficiind echipele de amatori. Cu 14 trofee, PSG este cea mai dominantă echipă din competiție.

Trophée des Champions este un meci anual care implică campionii Le Ligue și câștigătorii Cupei Franței. Este similar cu supercupele populare în multe alte ligi din Europa.

Competițiile din Le Ligue și Cupa
Istoria Ligii 1

Istoria Ligii 1

Le Ligue a fost înființată în 1932, sub bannerul National, dar după un an, a fost schimbată în Divizia 1. A funcționat sub acest nume până în 2002 când și-a schimbat numele în cel actual. Cu zece titluri de ligă fiecare, Saint-Étienne și PSG sunt cele mai de succes cluburi din Franța. Clubul cu cele mai multe titluri consecutive este Lyon. Din 2002 până în 2008, echipa a fost de neoprit, cucerind șapte titluri consecutiv.

PSG a dominat, de asemenea, în ultimii ani, cucerind opt din potențialele unsprezece trofee din 2012. Marsilia deține recordul ligii pentru cele mai multe sezoane în rândul elitei, cu 71. PSG menține recordul ligii pentru apariții continue în ligă, 47 de campanii, din 1974 până acum. Nantes deține recordul pentru cea mai lungă rundă neînvinsă dintr-un singur sezon, 32 de jocuri și cele mai puține înfrângeri, 1 meci, în sezonul 1994/95.

Nantes deține și recordul pentru cea mai semnificativă perioadă fără a pierde acasă. Echipa a disputat 92 de meciuri fără a pierde din mai 1976 până în aprilie 1981. PSG este actualul campion, câștigând campania 2021/22. AS Monaco, o echipă străină a câștigat liga de mai multe ori. Participarea lui Monaco în ligă face din aceasta o competiție transfrontalieră.

Istoria Ligii 1
Cele mai bune cote de pariuri Le Ligue

Cele mai bune cote de pariuri Le Ligue

Fotbalul este printre cele mai interesante sporturi să pariezi, iar pariurile pe liga franceză nu fac excepție. Nivelul de entuziasm din Le Ligue este comparabil cu cel al altor ligi de top din Europa. În Le Ligue, există diverse opțiuni de pariere, fiecare cu un set unic de circumstanțe. Înțelegerea modului în care funcționează aceste aspecte îi poate ajuta pe pariori să decidă unde să facă pariurile.

Linia banilor

A Pariu Moneyline prezice care dintre cele două echipe din Le Ligue va câștiga un meci direct la fotbal. Fiecare echipă are cote atribuite. Paritorii sunt plătiți în funcție de selecția lor. Aceasta este cea mai comună piață Le Ligue disponibilă la orice casă de pariuri online. Cluburile de top au cote mai mici atunci când se confruntă cu cluburile mai mici.

Peste sub

Pe fiecare site de pariuri sportive online, un pariu peste/sub pariuri este o miză pentru suma totală de goluri. Când cineva crede că un meci va fi peste/sub un total agregat specificat, își plasează pariul. Peste 3,5 goluri indică faptul că cel puțin patru goluri trebuie marcate în timpul meciului. Orice mai puțin decât atât va duce la pierderea pariului. Sub 3,5 goluri înseamnă că ambele echipe trebuie să marcheze cel mult trei goluri la un loc. Orice mai mult decât atât duce la pierderea pariului.

Împotriva Răspândirii

Acest tip de joc de noroc implică scăderea scorurilor și acordarea de puncte celui defavorizat. Spread-ul se referă la diferențele de puncte/goluri. Monaco poate avea un spread de +1,25, iar Lens poate avea un spread de -1,25 într-un joc. Lens este favorizat de -1,5 goluri, ceea ce înseamnă că trebuie să câștige sau să egaleze cu un gol. Orice mai puțin decât atât înseamnă că pariul este pierdut.

Rezervări și alte piețe

De asemenea, jucătorii pot miza pe totalul rezervărilor pentru întregul joc, echipă sau jucător pentru a primi un card. De asemenea, pariurile cu prop sunt similare cu cele din alte sporturi. Persoanele fizice pot miza pe orice s-ar putea întâmpla pe parcursul jocului, cum ar fi cine va marca primul gol sau cum se va încheia meciul. Pariurile parlays sunt, de asemenea, comune în rândul pariorilor obișnuiți din Le Ligue. Acest tip de pariere presupune plasarea mai multor pariuri pe un singur bilet.

Cele mai bune cote de pariuri Le Ligue
Cele mai bune case de pariuri pentru a paria pe Le Ligue

Cele mai bune case de pariuri pentru a paria pe Le Ligue

Alegerea cele mai bune site-uri de pariuri a face pariurile cuiva este cea mai importantă componentă pentru a fi un parior de succes în Le Ligue. Casa de pariuri online aleasă determină cum să pariezi pe Le Ligue și pe ce să pariezi. De asemenea, casa de pariuri online are o influență semnificativă și directă asupra experienței generale a persoanelor.

Acesta este motivul pentru care este atât de esențial să alegeți o casa de pariuri sportive Le Ligue potrivită pentru dvs. și care vă va păstra toate datele personale delicate în siguranță. Următoarele sunt unele dintre cele mai bune site-uri pentru pariuri online în Le Ligue: Betsson, Betsafe, Dafabet, Betmaster, Unibet, Parimatch, 22Bet și Megapari dintre toate casele de pariuri de top.

Cele mai bune case de pariuri pentru a paria pe Le Ligue
About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu