Ghiduri

May 17, 2023

Ghidul suprem pentru gestionarea bankroll-ului pentru pariuri sportive

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Pentru a obține succesul financiar pe termen lung în calitate de parior sportiv, aveți nevoie de mai mult decât un talent pentru a alege câștigători; de asemenea, aveți nevoie de o înțelegere solidă a gestionării banilor în timp ce pariați pe sport.

Ghidul suprem pentru gestionarea bankroll-ului pentru pariuri sportive

Să presupunem că este o duminică seara și te uiți la turneul de noapte al acțiunii de fotbal din ziua de azi. Înapoi pe cei care au scăzut cu șase puncte cu opt minute rămase de joc. În ultimele minute ale jocului, când echipa ta se grăbește pe teren, ții degetele încrucișate și te rogi pentru o revenire miraculoasă.

Și, desigur, o revenire extraordinară în al patrulea sfert a dus la cea mai mare victorie a zilei pentru clubul tău.

Tocmai ai câștigat mulți bani; acum ce? Folosind tactici de gestionare a banilor, vă puteți crește șansele de a continua să câștigați, scăzând în același timp riscurile de a pierde totul. Toți jucătorii de succes ar trebui să folosească aceste strategii puternice pentru a-și gestiona fondurile.

Aici, veți găsi o strategie cuprinzătoare de gestionare a bankroll-ului în pariurile sportive, completată cu sfaturi simple, tactici încercate și adevărate și mementouri utile despre lucruri precum limitările de câștig și pierdere.

Cum vă gestionați bankroll-ul pariurilor?

Managementul bankroll-ului este un subiect care necesită înțelegerea expresiei „bankroll” înainte de a putea trece la alte subiecte. Bankroll-ul unui parior sportiv este banii pe care îi au la dispoziție pentru pariuri.

Un sfat comun este să nu puneți niciodată mai mulți bani în joc decât vă puteți permite să pierdeți.

Când iau în considerare această afirmație, mulți jucători de noroc sport alocă o anumită sumă doar pentru pariuri. Odată ce ați decis pe câți bani veți paria, puteți începe să vă gestionați eficient bankroll-ul. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă stabiliți câteva linii directoare despre cum și unde să vă cheltuiți banii în timp ce pariuri pe sport.

Atât urmărirea unităților, cât și a pariurilor sunt componente esențiale ale managementului eficient al bankroll-ului. Puteți atinge dimensiunea corectă a bankroll-ului și obiectivele dvs. prin utilizarea unei varietăți de instrumente de gestionare a bankroll-ului. Optimizați-vă banca de pariuri pentru a vă maximiza câștigurile și a vă limita pierderile. Atât amatorii, cât și profesioniștii experimentați pot beneficia de citirea acestui articol.

De ce ar trebui să vă gestionați bankroll-ul pariurilor sportive

A fi un bun parior sportiv necesită cunoștințe despre industria pariurilor sportive și un sistem de management al bankroll-ului - trebuie să înțelegi cum să-ți gestionezi finanțele pentru a avea un viitor prosper la nivel mondial cele mai bune site-uri de pariuri sportive. Există o corelație directă între modul în care vă gestionați finanțele și nivelul de succes.

Managementul bankroll-ului are diverse avantaje. Ajută la o tendință de pierdere, vă protejează de a vă arunca întregul bankroll într-un singur joc și vă împiedică să urmăriți scorul mare.

Acestea sunt doar câteva dintre multele moduri prin care o bună gestionare a bankroll-ului vă poate ajuta să câștigați bani pariând pe sport.

Cât de mult să începeți cu Bankroll-ul dvs. de pariuri sportive

Stabilirea unei limite de bankroll pentru pariuri este primul pas în gestionarea banilor dvs. în timp ce plasați pariuri. Un bankroll, așa cum sa spus anterior, este o sumă de bani stabilită doar pentru pariuri.

Dacă doriți să pariați bani în mod rezonabil, trebuie să păstrați acei bani separat de alte fonduri. Câți bani ar trebui să puneți în fondul dvs. de pariuri sportive acum că știți că trebuie să faceți acest lucru?

Totul depinde de câți bani ai nevoie pentru a ajunge la capăt. Ar trebui să pariezi doar cu bani pe care ai putea risca să-i pierzi.

Câți bani ar trebui să pariezi pe fiecare joc?

Dacă aceasta ar fi o lume ideală, toți am putea avea fonduri uriașe și am putea risca cu încredere aproximativ 1% din ele pentru fiecare pariu. În orice caz, această strategie de management al bankroll-ului nu este cea mai bună pentru jucătorii începători.

Dacă aveți un bankroll de 1.000 USD, ceea ce nu este o sumă mică, veți risca doar 10 USD pentru fiecare pariu la 1%. Acesta nu este cel mai atrăgător mod de a începe o nouă distracție.

În timp ce creșterea nivelului de agresivitate cu un bankroll mai mic este OK, nu este recomandabil să vă creșteți miza la mai mult de 5% din bankroll-ul total. Mai mult decât atât, cere probleme. 2,5% este o cale de mijloc decentă.

Indiferent dacă alegeți 1%, 5% sau un număr între ele, acel procentaj va servi drept „dimensiunea unității” în viitor.

Ce sunt unitățile de pariere?

Pariorii sportivi își pot evalua mai ușor performanța folosind unități comparativ cu alți parori. La urma urmei, comparând ce jucător de noroc a câștigat mai mulți bani jocuri de noroc în NFL ar fi nedrept dacă un jucător ar avea un bankroll de 10.000 de dolari, iar altul ar avea doar un buget de 500 de dolari. Un jucător cu un bankroll mai mare poate avea un record mult mai slab decât unul cu unul mai mic, dar totuși, ajunge în avans financiar din cauza cantității mai mari de câștiguri.

Ajustarea dimensiunii unității vă permite să vedeți cât de mult sunteți înaintea pariului dvs. mediu. Una ar fi de până la cinci unități dacă dimensiunea unității lor ar fi de 100 USD și ar crește cu 500 USD. Această metodă vă permite, de asemenea, să proiectați veniturile viitoare pe măsură ce dimensiunea unității dvs. crește.

Cum să găsiți strategia de management al bankroll-ului pentru nevoile dvs

Nu trebuie să pariezi aceeași sumă la fiecare joc. Vă puteți adapta portofoliul de pariuri sportive pentru a se potrivi cu metoda preferată de pariere, alegând dintre mai multe abordări diferite.

Model de pariuri plate

În ciuda simplității aparente, aceasta este cea mai sigură metodă de a vă gestiona banii. Tot ce trebuie să faceți este să decideți asupra mărimii unității și să mizați acea sumă la fiecare pariu. Nu contează cât de mult ai pariat recent, cât de încrezător ești sau care sunt șansele.

 • Pentru a decide între abordările „pentru a câștiga” și „a risca”, singura ta considerație ar trebui să fie ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Utilizarea strategiei „pentru a câștiga” necesită luarea în considerare a sumei pentru a câștiga o unitate. Aceasta înseamnă că va trebui să puneți 1,1 unități pentru a câștiga 1,0 atunci când pariați pe un pariu obișnuit cu cotă de -110.
 • Când utilizați strategia de risc, nu pariați suficiente unități pentru a acoperi veghea. Asta înseamnă că ar trebui să puneți 1,0 unități pe un pariu -110 pentru a câștiga 0,91 unități dacă ați câștigat.

Pariul pe cei defavorizați cu linii de bani este riscant din același motiv. 

 • Dacă vrei să pariezi un plat de 1,0 unități, poți sau poți paria exact suficient pentru a câștiga 1,0 unități. Dacă vrei să pariezi pe un underdog cu cotă +250, ai două opțiuni: riscă 1,0 unități pentru șansa de a câștiga 2,5 unități sau risc 4,0 unități pentru șansa de a câștiga 1,0 unități.
 • Atunci când plasează un pariu, cei mai mulți pariori preferă abordarea „pentru a câștiga” în cazul spread-urilor și abordarea „risc” în cazul celor defavorizați, dar ar trebui să utilizați oricare strategie te ajută să te simți cel mai în largul tău.

Avantajul principal al acestei strategii este că vă protejează bankroll-ul, garantând în același timp un randament dacă rata de câștig este mai mare decât pragul de rentabilitate.

Rețineți că această strategie necesită evaluări regulate ale bankroll-ului. Dacă ați câștigat sau ați pierdut un număr semnificativ de unități, luați în considerare ajustarea dimensiunii unităților dvs. în consecință.

Model de încredere:

Când sunteți sigur de un meci, modelul de încredere vă permite să vă măriți pariul. Deși un pariu de 1,0 unități este încă recomandat, creșterea mizei la 2,0 sau 3,0 unități este ocazional acceptabilă. Nu recomandăm creșterea mărimii unității dvs. peste aceasta decât dacă ați demonstrat o capacitate consecventă de a face cele mai sigure pariuri ale dvs.

Înainte de a lua o decizie finală, este înțelept să puneți acest model în treabă. Din fericire, nu este prea greu de realizat. 

 • Ar trebui să urmăriți pariurile pe o foaie de calcul, indiferent de sistemul dvs. de pariuri și, de asemenea, ar trebui să începeți să vă notați nivelul de încredere în fiecare pariu pe o scară de încredere de la 1 la 3. 
 • Puteți să vă uitați la palmaresul pentru fiecare sumă pariată, chiar dacă pariați întotdeauna același număr de unități. Este foarte logic să mărești suma pariată dacă pariurile tale cele mai încrezătoare au un istoric mult mai bun decât cele mai puțin încrezătoare.
 • În plus, modelul de încredere permite pariul ocazional de jumătate de unitate. Acest lucru este cel mai eficient atunci când pariezi pe nefavorabili sau pariuri cu un potențial mare de plată.

Modelul procentual

Comparabil cu sistemul de pariuri plate este modelul procentual. Singura schimbare semnificativă este că dimensiunea unității dvs. va depinde de bankroll, mai degrabă decât să fie predeterminată. Comparațiile numerice inițiale ar trebui să fie apropiate, dar dimensiunea unității dvs. se va schimba mult mai repede decât modelul plat.

Să aruncăm o privire la un bankroll teoretic de 1.000 USD ca exemplu.

 •  Indiferent dacă unitatea standard dorită este de 2,5%. De atunci, lucrurile vor începe să se schimbe. 
 • Suma inițială de 1.025 USD din bankroll va crește la 1.025 USD dacă câștigați primul pariu. 
 • Următorul pariu vă va costa 25,63 USD sau 2,5% din această sumă.

Meritul principal al acestei tactici este acela că valorifică streakurile fierbinți, o întâmplare comună în pariurile sportive. După fiecare pariu câștigător, vă creșteți miza cu o sumă adecvată, ceea ce vă sporește rentabilitatea potențială în timpul seriei câștigătoare.

Dezavantajul este că evadarea dintr-o situație neplăcută poate fi mai dificilă. Dimensiunea pariului tău se va reduce dacă banii tăi scad sub valoarea inițială. În consecință, momentul în care s-a înregistrat succesul tău câștigător devine mai crucial decât era în paradigma unităților fixe. Datorită abaterii standard mai mari, aceasta este o strategie mai riscantă.

Modelul criteriului Kelly

Modelul Kelly Criteria este ca o versiune supraalimentată a modelului de încredere. Scopul tău este să calculezi procentul de câștig precis pentru fiecare miză, mai degrabă decât să dai pur și simplu un nivel de încredere fiecărei selecții. Veți folosi apoi această cifră în calculul următor pentru a calcula suma exactă din bankroll care ar trebui să fie în joc la un moment dat:

Ghidul suprem pentru gestionarea bankroll-ului pentru pariuri sportive

Formula poate părea complicată la prima vedere, dar este destul de simplă. Să examinăm un scenariu inventat.

Calculul ar putea arăta oarecum așa dacă ați crede că aveți o probabilitate de 55% de a câștiga un pariu obișnuit de -110:

Ghidul suprem pentru gestionarea bankroll-ului pentru pariuri sportive

Folosind criteriul Kelly, asta se traduce printr-un risc de 5,5% pentru întregul bankroll.

Programul va sfătui un pariu mai mare dacă și numai dacă nivelul de încredere sau șansele liniei de bani ale pariului se îmbunătățesc. Nu este neobișnuit ca aceste cifre să fie oarecum îndrăznețe.

Să presupunem că crezi că un defavorabil de +200 are o șansă de 50% de a câștiga. Iată cum ar putea arăta formula rezultată:

Ghidul suprem pentru gestionarea bankroll-ului pentru pariuri sportive

Modelul de criterii al lui Kelly recomandă o dimensiune uimitor de mare a pariului de 25% din bankroll în anumite circumstanțe.

De aceea, precizia precisă în estimarea șanselor de succes este crucială. Veți pierde o parte semnificativă din bani dacă faceți o greșeală.

Nu ar trebui să încercați această tehnică decât dacă ați făcut o mulțime de teme despre cât de bine vă puteți estima șansele de câștig și, chiar și atunci, ar fi mai bine să utilizați o versiune ajustată a algoritmului.

Criteriile Kelly sunt utilizate în mod obișnuit de pariorii sportivi profesioniști, mulți optând pentru a paria doar o fracțiune din suma recomandată. Totuși, asta te va proteja de a pierde la fel de mult ca modelele standard de pariuri fixe sau procente.

Sfaturi pentru managementul bankroll-ului pariurilor sportive

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă păstrați fondul pariurilor sportive. 

Respectați limitele dvs. financiare

A ști când să nu mai pariezi este o cunoaștere crucială pentru pariorul sportiv ocazional. Dacă pariezi, riscă doar ceea ce îți poți permite să pierzi. În felul acesta, indiferent de ce s-ar întâmpla, te poți relaxa și te poți distra fără să-ți faci prea multe griji pentru o serie de ghinion. Este important să rețineți că distracția este obiectivul principal. Nu este niciodată distractiv să pariezi bani pe care nu riști să-i pierzi.

Creați un fond separat pentru pariuri

Acesta este un sfat crucial pe care mulți pariori îl aud, dar nu îl urmează niciodată. Puneți deoparte o sumă fixă de fonduri săptămânal sau lunar și evitați să cheltuiți mai mult decât atât pentru pariuri.

Este simplu să pierzi evidența câștigurilor sau a pierderilor atunci când trebuie să scoți bani din buzunar de fiecare dată când pariezi. Fără o monitorizare atentă, pariurile pot deveni rapid o pierdere serioasă a resurselor tale.

Nu luați niciodată fonduri din Bankroll-ul dvs

Cei mai de succes jucători în sport fac acest lucru pentru că știu că un bankroll în creștere este esențial pentru succesul pe termen lung. O modalitate majoră prin care reușesc acest lucru este menținerea unui bankroll constant și să nu-și cheltuiască câștigurile.

Dacă pariezi pe sport doar pentru distracție, atunci o parte semnificativă a plăcerii ar trebui să vină din cheltuirea oricăror câștiguri pentru altceva distractiv. Aceasta înseamnă că s-ar putea să scoți mai mulți bani din bankroll decât de obicei dacă ești doar un jucător de noroc rar.

Cu toate acestea, dacă doriți să vă îmbunătățiți ca parior sportiv și, în cele din urmă, să obțineți câștiguri mari, trebuie să economisiți cât mai mult din profituri posibile în bankroll. În lumea jocurilor de noroc, numerarul este analog cu muniția; cu cât ai mai mult, cu atât poți face mai mult rău cu pariurile tale.

Documentați totul cu meticulozitate

Dacă nu vă urmăriți câștigurile și pierderile, eforturile dvs. de gestionare a bankroll-ului vor fi zadarnice. Deși poate părea evident, aceasta este o strategie serios subutilizată în lumea pariurilor sportive.

O abordare simplă și rapidă pentru a ține cont de trecutul tău de pariuri este să ții o evidență a banilor și a pariurilor. Pariurile tale anterioare pot fi analizate în acest fel, aruncând lumină asupra cauzelor câștigurilor și pierderilor tale. Puteți utiliza Excel pentru aceasta sau un blocnotes încercat și adevărat.

Examinați sursele succesului dvs. financiar. În ce măsură profitați din pariurile pe anumite sporturi, echipe și pariuri? Cealaltă întrebare este: unde vă așteptați să suferiți cea mai mare pierdere? Este nevoie de efort, dar poți face o diferență semnificativă în rezultatul tău dacă joci la punctele tale forte și eviți punctele slabe.

Ce înseamnă Stop Loss?

Când vine vorba de pariuri sportive, cel mai greu este să înțelegi când să te oprești. Vă recomandăm pariază cu responsabilitate și citiți cu atenție următoarele sfaturi: 

 • Limitele stop-loss reprezintă suma maximă de bani pe care un investitor este pregătit să o piardă într-un anumit interval de timp. Când pierderile tale depășesc această sumă, nu vei mai juca de noroc. 
 • De exemplu, dacă îți permiți 100 USD să pariezi și să pierzi totul într-o singură zi, nu vei mai paria. A avea disciplina pentru a crea un plan limită stop-loss te ajută să eviți să-ți pierzi toți banii prea devreme.
 • Nu toată lumea primește o limită de pierdere atunci când pariază pe sport pentru a se împiedica să piardă bani rapid. Este ușor să introduceți informații despre cardul de credit și să pierdeți bani în jocuri de noroc online, așa că este crucial să descoperiți metode realiste pentru a fi frugal.

Urmând îndrumările noastre anterioare și menținerea unui bankroll separat pentru pariuri vă va pune într-o poziție mult mai puternică. Dacă vă simțiți copleșit, aceste sugestii vă pot ajuta.

 1. Dacă doriți să pariați cu numerar, cel mai bine este să păstrați banii separat de celelalte fonduri și într-un plic sigilat. 
 2. Dacă doriți să utilizați un card bancar pentru pariuri, este recomandat să creați un cont separat în acest scop.

Stabilirea unei limite stop-loss este o tehnică pentru a vă proteja capitalul de pariuri, indiferent de strategia pe care alegeți să o utilizați. Există două tipuri de limite stop-loss. 

Sesiunea Stop Loss

Puteți controla câți bani cheltuiți pe jocuri de noroc dacă vă împărțiți timpul în perioade distincte. Un parior sportiv obișnuit va pune deoparte 200 USD pe zi și va distribui acei bani pe douăzeci de pariuri diferite pe jocuri sau linii.

Amintiți-vă că, dacă intenționați să pariați pe sport toată ziua, este posibil să doriți să jucați în multe sesiuni pentru a avea suficiente fonduri pentru a continua să jucați, chiar dacă aveți un început prost.

De îndată ce banii din sesiunea dvs. dispar, nu mai jucați până când vă recuperați financiar.

Stop Win Limit

Oricât de contradictoriu ar părea, să știi când să renunți când ești în avans este la fel de crucial ca să știi când să pleci când ești jos.

Chiar și cea mai norocoasă persoană va rămâne fără noroc la un moment dat, așa că de obicei este mai bine să încasați în timp ce sunteți treaz. Stabilirea limitelor stop-win este o metodă fantastică de a vă antrena autocontrolul, care vă va servi bine în orice tip de pariuri sportive.

Dacă te hotărăști pentru o cifră țintă mare și se întâmplă să o atingi, poți să renunți la pariuri și să-ți petreci restul zilei numărându-ți câștigurile.

Gânduri finale

Citirea și digerarea acestui articol va oferi o bază solidă a fundamentelor unei strategii de management al bankroll-ului în pariurile sportive.

Nu putem sublinia suficient acest aspect: o bună gestionare a banilor în jocurile de noroc va aduce recompense enorme. Nu numai că vă va crește șansele de a câștiga bani, dar va face și pariurile sportive mult mai puțin stresante în general.

Capacitatea de a urmări progresul în mod obiectiv este un alt beneficiu al unui bun management financiar. S-ar putea să fii mult mai realist cu privire la rezultatele tale dacă știi exact cât de mult ai câștigat și ai pierdut într-o anumită lună.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu

Cele mai recente știri

Scufundați-vă în fior: alegerile viitoare ale mizelor Doubledogdare ale Keeneland
2024-04-18

Scufundați-vă în fior: alegerile viitoare ale mizelor Doubledogdare ale Keeneland

Știri