Știri

August 10, 2022

Cât câștigă jucătorii profesioniști?

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Pariorii sportivi și-au imaginat cu toții cum ar fi să trăiești din hobby-ul lor. Unii și-au evocat gânduri de a pleca cu o sumă uriașă de 6 cifre, de a cheltui o avere pe mărci de lux și de a călători către destinațiile de vis. Vederea pariorilor profesioniști la televizor pare palpitant. 

Cât câștigă jucătorii profesioniști?

Pariul pe rezultatele unei echipe favorite printr-o casetă de pariuri sportive mobilă și obținerea unui jackpot sună interesant. Din aceste motive, mulți jucători viitori se trezesc adesea să se întrebe dacă pot transforma pariurile sportive într-o carieră. De asemenea, ei se întreabă: „Cât de mult se poate câștiga din pariurile pe sport?”

Pariurile profesionale sunt profitabile?

Înainte de a răspunde la această întrebare, este esențial să înțelegeți cine este un jucător profesionist. Pur și simplu, un jucător de noroc profesionist este cineva care câștigă un salariu prin pariuri. Este nevoie de anumite abilități pentru a genera profit. Deci, oricine câștigă bani din site-uri de pariuri sportive legitime pe tot parcursul anului este considerat un jucător profesionist. Un parior pasionat de sport câștigă bani, dar poate să nu fie suficient pentru a-și acoperi toate cheltuielile de zi cu zi. 

Aceasta înseamnă că au nevoie de un venit suplimentar pentru a acoperi locuința, mâncarea, îmbrăcămintea, transportul și facturile de utilități. Unii pariori sunt considerați semi-profesioniști, adică câștigă suficienți bani din pariurile sportive pentru a-și completa munca de zi cu zi, dar nu cu normă întreagă.

Factori care determină profitabilitatea pariurilor sportive

În medie, profesioniștii câștigă cel puțin 25.000 USD pe an doar pariind la evenimente sportive. Cu toate acestea, cifra exactă nu poate fi verificată, deoarece unele dintre site-urile pe care le folosesc sunt foarte secrete. Deci, suma de bani pe care o câștigă din pariuri sportive depinde de mai mulți factori.

1. Dimensiunea pariului

Mărimea pariului este cunoscută și sub denumirea de miză și poate avea un impact asupra rezultatelor unui pariu sportiv. Prin definiție, o miză este un element valoros, cum ar fi banii, pe care pariorul îl pune în pericol pentru a-și iniția jocul. O ipoteză generală este că o miză mai mare are o probabilitate mai mare de a câștiga un premiu mare. Jackpot-urile masive sunt mai frecvente la jucătorii înalți, deoarece acești pariori contribuie adesea mai mult la fondul de premii mai mare. 

Această corelație poate fi afectată de șansele de câștig și de numărul de jucători. Să presupunem că mărimea medie a pariului pentru un meci de fotbal viitor este de 2 USD, dar are șanse foarte mici de câștig, iar premiul final este stabilit la 1 milion USD. În acest caz, un parior poate plasa o miză mai mare pentru a-și spori șansele de a câștiga jackpot-ul.

2. ROI

Fiecare parior are o rentabilitate a investiției (ROI), care poate fi pozitivă sau negativă. Un avantaj pozitiv înseamnă că, dacă pariază mai mult, se pot aștepta să obțină mai multe profituri. În schimb, un ROI negativ înseamnă că vor pierde mai mult atâta timp cât vor continua să parieze. ROI este banii pe care un jucător de noroc îi face față de cât a pariat. În pariurile sportive, se referă la profitul efectiv raportat la suma pusă în joc. 

Când un jucător câștigă un premiu, suma cu care susține că a plecat poate fi înșelătoare. De exemplu, un pariu de 100 USD cu 1,3 cote se traduce în 130 USD pe site-ul de pariuri, dar profitul real pe care îl obține pariorul va fi de 30 USD după deducerea investiției inițiale. Aici, rentabilitatea investiției ar fi de 30%, ceea ce este practic imposibil de menținut pe termen lung.

3. Miza totală/ Cifra de afaceri

Cifra de afaceri este suma tuturor mizelor. Este suma estimată pe care un jucător se așteaptă să câștige sau să piardă într-un interval de timp. De exemplu, o miză totală de 500 USD și un ROI de +5 are un rezultat așteptat de 5% x 500 USD = 2.500 USD. O cifră de afaceri mai mare cu mai puține pariuri crește varianța și, în consecință, crește probabilitatea unui câștig mare. Opusul este adevărat.

4. Marginea Casei

Indiferent de sporturile pe care un parior alege să parieze, șansele ca casa de pariuri să obțină un profit sunt întotdeauna mai mari decât șansele jucătorului de a câștiga. Acest lucru se întâmplă deoarece casele de pariuri sportive sunt în afaceri. Unele evenimente de pariuri sportive au un avantaj al casei mai mic între 0,5% și 2%, așa că generează doar profituri minime. Pentru alte evenimente, casa poate lua 15% până la 40%.

Unii pariori nu au o înțelegere adecvată a avantajului casei și astfel ajung să piardă mai mult. Ei cred că doar pentru că casa de pariuri are un avantaj de 5%, că pot paria cu 200 USD ore întregi și pot pierde doar 10 USD. Ceea ce uită este că avantajul casei se aplică atât pentru bankroll-ul lor, cât și pentru suma totală în pariuri.

În concluzie

Pariurile sportive profesionale nu sunt cel mai simplu mod de a face bani. Există mai multe beneficii de a fi un parior profesionist, cum ar fi a avea o sursă suplimentară de venit, abilitatea de a juca la ore flexibile și luarea deciziilor independente. În timp ce pariurile sportive pot transforma definitiv viața cuiva, este imperativ să înveți dezavantajele acestuia. Riscurile comune includ înalte și scăzute, posibilitatea de a pierde totul și lipsa pauzelor. 

Un jucător inteligent analizează avantajele și dezavantajele înainte de a se deda la pariuri sau de a face din acesta o carieră cu normă întreagă. Beneficiile potențiale pot fi uriașe, de exemplu, în cazul unui eveniment sportiv major precum Cupa Mondială. Dar jucătorul trebuie să fie suficient de disciplinat și de cunoștințe pentru a face față riscurilor implicate.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Elevați-vă jocul de pariuri: alegeri din interior, statistici și recenzii de încredere
2024-06-02

Elevați-vă jocul de pariuri: alegeri din interior, statistici și recenzii de încredere

Știri