Știri

October 19, 2022

Marjele pariurilor sportive explicate

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Site-urile online de pariuri sportive sunt în afacerea de a oferi linii de pariuri. Pe de altă parte, pariorii sportivi pariază pe aceste linii cu speranța de a câștiga la un anumit sport profitabil. Desigur, nicio casă de pariuri nu își oferă serviciile în mod gratuit – trebuie să facă profituri la fel ca orice altă afacere. Singurul mod în care un pariu sport poate face bani este prin crearea de marje. Cu toate acestea, în mod surprinzător, mulți pariori rămân neștii de ce implică marjele.

Marjele pariurilor sportive explicate

Oricine pariuri pe sport trebuie să înțeleagă elementele fundamentale ale marjelor pentru a-și crește șansele de câștig. Acest articol discută marjele de pariuri și semnificația acestora pentru pariorii care pariază la evenimente sportive.

Care sunt marjele pariurilor sportive?

Este obișnuit să găsiți majoritatea site-urilor de pariuri sportive online care pretind că oferă cele mai bune cote. Dar, din păcate, nu toate aceste afirmații sunt valabile. Deci, cum poate un parior să spună care casă de pariuri spune adevărul? Simplu. Înțelegând cum funcționează marjele.

Ce este o marjă? O marjă este o diferență între valoarea cotelor oferite de o casă de pariuri și probabilitatea reală a unui rezultat dat. Într-adevăr, ar trebui să existe întotdeauna o diferență între aceste două valori, care este adesea privită ca o „comision” pentru a plasa orice pariu. În plus, marjele oferă caselor de pariuri un avantaj asupra jucătorului, indiferent de rezultat.

Atunci când o casă de pariuri stabilește prețul unei piețe, va stabili cu atenție cotele într-un mod care să fie atractiv pentru ambele părți ale pieței. Atingerea acestui echilibru îi face pe jucători să parieze pe oricare dintre rezultate, ajutând astfel site-ul de pariuri să echilibreze răspunderea.

Cu toate acestea, marjele nu garantează, în niciun fel, casei de pariuri sportive că vor face profit. Există situații în care un casa de pariuri poate pierde dacă se află pe partea greșită a unei linii dezechilibrate.

De ce ar trebui pariorii să înțeleagă marjele?

Marjele pariurilor sportive sunt de obicei stabilite la aproximativ 5% în majoritatea cazurilor. Dar acest procent aparent mic asigură că un casa de pariuri rămâne în afaceri. Pe de altă parte, atunci când joci pe site-uri de pariuri sportive online cu marje mai mari înseamnă că plătesc mai mult atunci când pierd și câștigă mai puțin când câștigă.

De exemplu, două case de pariuri sportive cu marje de 4% și 4,4% ar putea părea să aibă o marjă aproape similară. Dar chiar și cea mai mică diferență ar trebui considerată semnificativă, având în vedere linia subțire dintre câștig și pierdere în sport. 

Diferența dintre profit și pierdere este de obicei de aproximativ 52%, iar casa de pariuri percepe în medie 5%. Aceasta înseamnă că doar pariorii care câștigă 52% din pariurile chiar pot plăti casa de pariuri. În timp ce o rată de câștig de 52% ar putea să nu pară dificilă, este o ispravă care continuă să pună în nedumerire milioane de pariori care insistă că pot chiar și mai bine.

Este de remarcat faptul că casele de pariuri care oferă marje mici nu trebuie neapărat să ofere cele mai mari cote.

Calcularea marjelor de pariere

Pur și simplu căutarea unor marje mici rareori ajută. Pariorii sportivi ar trebui să fie în măsură să calculeze marjele. Calcularea marjelor pentru orice pariu nu este de obicei la fel de simplă ca ABC pentru majoritatea pariorilor. Este nevoie de mai mult decât să cauți sfaturi pentru pariuri sportive.

Spre deosebire de observația populară că oamenii pariază pe echipele sau sporturile lor preferate, dar pariază împotriva casei de pariuri și a cotelor. Deci, cum se calculează marjele? Simplu:

  • Pentru un eveniment cu două direcții: Marja = (1 / cotă zecimală pentru Opțiunea A) + (1 / cotă zecimală pentru Opțiunea B) - 1
  • Aplicație: Când se calculează marjele unui pariu de peste/sub 2,5 goluri în fotbal, cota la peste 2,5 goluri este de 1,66, în timp ce cele pentru goluri sub 2,5 este 2,02. Calculele noastre vor arăta în felul următor:
  • (1 / 1,66) + (1 / 2,02) – 1 = 0,0974

Exprimarea răspunsului ca procent: 0,0974 x 100% = 9,74%

Acest pariu are o marjă de 9,74, ceea ce cu siguranță nu este atât de bun pentru niciun parior.

Găsirea celor mai bune marje

Este în interesul unui jucător să găsească o casă de pariuri cu reputația de a oferi marje scăzute. O simplă căutare online poate fi suficientă, dar unii jucători preferă să folosească calculatoare de marjă sau site-uri web de clasare a caselor de pariuri. Due diligence este semnificativă atunci când căutați pe internet cele mai bune marje, având în vedere că nici cele mai reputate site-uri web nu oferă în mod constant marje scăzute pe fiecare piață. Dar sunt cunoscuți pentru că au marje mai mici decât alte site-uri web concurente.

Nu este înțelept să pariezi oriunde decât la o casă de pariuri cu marje mici. La urma urmei, marjele mai mici sunt esențiale pentru îmbunătățirea perspectivelor unui jucător pe termen lung.

Gânduri finale

Marjele sunt un „rău necesar” în industria pariurilor. Fără marje, casa de pariuri nu va putea să-și ofere serviciile. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că pariorii trebuie să se mulțumească cu orice marjă. Jucătorii ar trebui să fie întotdeauna dornici să găsească pariurile cu cele mai mici marje atunci când plasează pariuri împreună cu alte sfaturi de pariuri sportive.

Pe lângă marjele scăzute, pariorii ar trebui să acorde atenție și altor oferte care fac ca pariurile sportive online să merite. Acestea includ varietatea piețelor de pariuri, disponibilitatea bonusuri generoase, opțiunile bancare și calitatea serviciului clienți. O pariuri sportive care bifează toate căsuțele potrivite și oferă în continuare marje mici este considerată „ideală” în ceea ce privește plasarea de pariuri online.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Elevați-vă jocul de pariuri: alegeri din interior, statistici și recenzii de încredere
2024-06-02

Elevați-vă jocul de pariuri: alegeri din interior, statistici și recenzii de încredere

Știri