Știri

January 11, 2023

Pariuri vs Jocuri de noroc

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

A spune că jocurile de noroc au atras masele din timpuri imemoriale este adevărat. Asta din cauza aspectului rezultatelor incerte. De-a lungul istoriei umanității, cunoașterea rezultatelor viitoare a fost întotdeauna de interes, indiferent dacă ține de viața cuiva sau de sport. În general, jocurile de noroc sunt pariuri pe rezultatul unui eveniment. 

Pariuri vs Jocuri de noroc

Implică miza unui lucru valoros, cum ar fi banii, în speranța de a câștiga mai mult în cazul în care predicția lor este corectă.

Astăzi, pariind pe cai, jocurile de cazinou, sporturile sau aproape orice eveniment este considerată o formă de jocuri de noroc. Drept urmare, mulți oameni consideră că pariurile și jocurile de noroc sunt sinonime. De fapt, chiar și pariorii și jucătorii înșiși ar putea să nu știe de care parte aparțin. Acest ghid este aici pentru a clarifica această confuzie.

Ce este jocurile de noroc?

După cum sa explicat deja, jocurile de noroc sunt o activitate în care oamenii miză ceva de valoare (de exemplu, bani) pe un eveniment cu scopul de a obține o valoare mai mare dacă rezultatul îi favorizează. După cum și-au dat seama jucătorii, această activitate implică un element de entuziasm inerent. Acest sentiment este firesc, având în vedere că jucătorul riscă deși nu este sigur de rezultatul evenimentului. 

Prin urmare, jocurile de noroc sunt o activitate bazată pe noroc sau șansă și nu are nimic de-a face cu abilitățile jucătorului de noroc. Unul își riscă banii (sau altceva) și lasă totul la voia întâmplării.

Majoritatea guvernelor din lume tind să reglementeze sau să controleze intens activitățile de jocuri de noroc pentru a-și proteja cetățenii de dependența de jocuri de noroc. Există multe cazuri de oameni care își pierd averea în jocuri de noroc. 

Exemple de forme de jocuri de noroc includ pariuri sportive online, jocuri de cazinou, jocuri de loterie, pariuri pe cai și pariuri pe celebrități și alegeri. În cazul jocurilor de noroc, rezultatul pariurilor este adesea imediat, cum ar fi un atlet care trece linia de sosire, o rotire a roții ruletei sau o singură aruncare de zaruri.

Ce este pariurile?

A paria înseamnă a prezice rezultatul unui eveniment viitor punând un pariu pe acel rezultat. De multe secole, cursele de cai, de exemplu, au fost un sport popular pe care să pariezi, iar cursele de cai sunt la fel de vechi ca civilizația omenirii. 

În vremurile moderne, pariurile sunt o activitate comercială organizată unde case de pariuri online invitați pariorii să parieze pe o gamă largă de evenimente, în special sporturi precum fotbal, tenis și box. Aceste case de pariuri plătesc câștigătorii pariurilor și rețin banii perdanților.

Cu alte cuvinte, pariurile sunt un acord între două părți, în care una dintre părți plasează un pariu (face un pronostic), iar cealaltă parte, care este adesea o firmă de pariuri sportive online sau de pariuri, păstrează suma pariată (în cazul unei predicții incorecte) sau plătește o sumă mai mare (în cazul unei previziuni corecte) conform termenilor contractului.

Care este diferența dintre pariuri și jocuri de noroc?

Desigur, este nevoie de multă înțelegere pentru a stabili diferența dintre pariuri și jocurile de noroc. Dar, după ce ați analizat fiecare activitate, ar trebui să puteți trage o concluzie simplă: pariurile și jocurile de noroc sunt activități strâns legate, separate doar de o linie subțire. Deci, unde este acea linie?

Ei bine, linia de separare se referă la faptul că, în timp ce jocurile de noroc atrage de obicei profesioniști, pariurile sunt un lucru atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori. Dar există și alte diferențe. De exemplu, cantitatea de risc implicată diferă. În timp ce pariurile pot implica o selecție strategică a evenimentelor și a rezultatelor bazate pe gândirea critică, cercetarea și datele pariorului, jocurile de noroc se bazează pe speranța că va avea un rezultat.

Prin urmare, deși ambele activități implică un element de risc, pariurile sunt mai puțin riscante, datorită cunoștințelor și aptitudinilor implicate. Un jucător de noroc are nevoie de vreo abilitate pentru a învârti o ruletă sau a arunca un zar? Deloc. Ce ziceti jocul de poker la un cazinou online? Da, asta necesită o anumită abilitate. Prin urmare, înseamnă că jocul de poker înseamnă mai mult pariuri decât jocuri de noroc, în timp ce jocul la ruletă este strict un joc de noroc.

Nu în ultimul rând, pariurile sunt considerate o formă de jocuri de noroc. Există diferite forme de pariuri, inclusiv pariuri sportive și pariuri electorale. Majoritatea caselor de pariuri sportive online oferă mai multe forme de pariuri, oferind pariorilor libertatea de a paria pe evenimentele care le plac.

Care sunt asemănările dintre pariuri și jocuri de noroc?

Acum, nu trebuie să fii un geniu pentru a spune dacă o activitate este pariuri sau jocuri de noroc. Chiar și din definiție, s-ar putea concluziona că cele două au unele paralele. În primul rând, atât jocurile de noroc, cât și pariurile implică riscul de ceva de valoare. 

De exemplu, pariurile online pe un meci de fotbal necesită folosirea de bani reali. Nu contează cât de mic este un pariu; implică riscul de bani, cu excepția cazului în care pariază folosind bonusuri, ceea ce de obicei nu este sustenabil. De asemenea, trebuie să riscați bani reali atunci când jucați la ruletă.

Deci, de unde vine riscul? Ea provine din faptul că pariurile sau rezultatele jocurilor de noroc merg mână în mână cu incertitudinea, deși nivelul de incertitudine diferă între cele două.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu

Cele mai recente știri

Scufundați-vă în fior: alegerile viitoare ale mizelor Doubledogdare ale Keeneland
2024-04-18

Scufundați-vă în fior: alegerile viitoare ale mizelor Doubledogdare ale Keeneland

Știri