Știri

June 1, 2022

William Hill interzice cardul de credit în Irlanda

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

În Irlanda, utilizarea cardurilor de credit în jocurile de noroc nu este tocmai interzisă, dar a fost în mod continuu descurajată. Cu toate acestea, investigațiile multiple au indicat modul în care mai multe case de pariuri online continuă să susțină pariurile cu cardul de credit prin intermediul aplicațiilor lor. Unii dintre cei despre care se spune că evită pariurile cu cardul de credit pot face acest lucru prin aplicații precum Revolut și Apple Pay.

William Hill interzice cardul de credit în Irlanda

Ca urmare, conceptul de a primi plăți de la carduri de credit a fost criticat. Unii operatori au fost forțați să fie proactivi și să ia măsuri decisive pentru a restricționa accesul la site-urile lor folosind astfel de metode de plată. Pe site-ul său irlandez, William Hill a devenit cea mai recentă companie care a încetat depunerile cu cardul de credit.

Protejați brandul și clienții

Pentru a-și proteja brandul, precum și clienții, compania recunoaște importanța asigurării cele mai înalte standarde de securitate fezabil. Astfel, întregul lor sistem a evoluat pentru a îndeplini cele mai stricte cerințe de securitate, integritate și fiabilitate. Toate informațiile sensibile sunt stocate într-un format criptat cu parola secretă a utilizatorului.

Atunci când efectuează tranzacții care necesită acces la date, utilizatorul trebuie să furnizeze parola pentru a asigura securitatea datelor. Scopul este să ne asigurăm că jocurile de noroc nu provoacă rău nimănui. Aceasta a fost justificarea lor pentru eliminarea cardului de credit depozite ca metodă de plată.

Jocurile de noroc cu cardul de credit sunt dăunătoare

Experții consideră pariurile sportive cu cardul de credit ca fiind extrem de periculoase. Este strict interzis în țări precum Regatul Unit, care are legi mai aspre privind jocurile de noroc decât Irlanda. Cărțile facilitează obținerea de bani, permițând problemele legate de jocurile de noroc să persistă. Jocurile de noroc cu carduri de credit, în special într-un mediu online, pot duce la pariuri cu volum mare, acumularea de datorii mari și pierderea controlului. În cele din urmă, ar putea duce la implicarea în activități ilegale, cum ar fi frauda.

Utilizarea cardurilor de credit în rândul jucătorilor a fost legată de ratele crescute ale falimentului, deoarece datele disponibile arată că consumatorii pariază cu bani pe care nu îi au. Prin urmare, a devenit important pentru companie să acționeze decisiv pentru a le proteja.

Datele suplimentare arată că persoanele care au acces ușor la cardurile de credit au mai multe șanse să le folosească pariuri sportive online. Cei care au folosit carduri de credit sau alt tip de credit au fost mai implicați și au pariat mai des. Examinarea problemelor legate de jocurile de noroc susține această teorie, deoarece indivizii care joacă cu diferite tipuri de credite sunt mult mai probabil să fie etichetați ca jucători cu probleme. Diferențele demografice ale acestor jucători de noroc dezvăluie că aceștia sunt mai tineri și sunt mai puțin probabil să-și dețină casa în întregime, ceea ce implică faptul că este posibil să nu aibă același acces la credit. Prin urmare, orice strategie menită să reducă utilizarea cardului de credit în rândul jucătorilor de noroc trebuie să abordeze și surse alternative de credit.

Există vreo altă justificare în spatele acestei mișcări?

După numirea unei Autorități de Reglementare a Jocurilor de Noroc (GRA), guvernul intenționează să impună interzicerea pariurilor cu cardul de credit. Având în vedere experiența sa vastă, autoritatea va avea libertatea de a răspunde și de a aborda orice probleme sau preocupări legate de modurile de plată și pericolele asociate cu acestea cât mai curând posibil și la timp. Asociația Irish Bookmakers a precizat că utilizarea cardurilor de credit în scopuri de jocuri de noroc nu este încurajată.

Codul Irish Safer Gambling, care a fost adoptat în august 2021 de asociație în colaborare cu întreprinderile de jocuri de noroc licențiate din țară, include acest lucru ca unul dintre principiile sale. După ce au implementat „Legea interimară pentru jocuri și loterie” în 2021, legiuitorii irlandezi se pregătesc să reformeze sistemul de reglementare al țării pentru prima dată din 1956.

Limitările plăților cu cardul de credit și interzicerea pariurilor gratuite se numără printre reformele anticipate, la fel ca și dezvoltarea unei autorități naționale de jocuri de noroc. Reproiectarea a fost amânată frecvent, cel mai recent în 2020, ca urmare a izbucnirii pandemiei de COVID-19. Potrivit legilor, autoritatea de reglementare și autoritatea va avea puterea de a suspenda sau de a revoca orice licență de furnizor și de a administra sancțiuni financiare.

Ce ar trebui făcut înainte ca guvernul să impună o interdicție generală?

Din cauza lipsei de dovezi empirice cu privire la impactul interdicțiilor cardurilor de credit, autoritățile ar trebui acum să colaboreze cu instituțiile financiare și cu operatorii de jocuri de noroc pentru a dezvolta măsuri care să fie atât realiste, cât și fezabile pe termen lung. Toți operatorii din industria jocurilor de noroc trebuie să fie de acord cu politicile pentru a li se acorda o licență. În continuare, cei cărora li se acordă o licență vor avea obligația generală de a împiedica jucătorii să folosească carduri de credit pentru pariuri sportive online.

Interzicerea cardurilor de credit poate avea consecințe nedorite neașteptate, cum ar fi trecerea către mijloace anonime de plată pentru jocuri de noroc, subminând eforturile de minimizare a daunelor. În plus, pot exista diverse dificultăți în interzicerea utilizării cardurilor de credit, deoarece jucătorii și operatorii de top pot încerca să ocolească interdicția. Prin urmare, este esențial să se efectueze o examinare sistematică pentru a vedea dacă apare vreuna dintre aceste consecințe neprevăzute dacă sunt implementate reglementările privind interzicerea.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Elevați-vă jocul de pariuri: alegeri din interior, statistici și recenzii de încredere
2024-06-02

Elevați-vă jocul de pariuri: alegeri din interior, statistici și recenzii de încredere

Știri