Tot ce trebuie să știți despre: Parierea Explicată

Pariurile pot fi complicate pentru cei neexperimentați. Uneori poate părea chiar că lumea pariurilor are propriul ei limbaj! Nu vă faceți griji. Pe această pagină, vom explica dezavantajele condițiilor de pariuri și modul în care funcționează pariurile în general. Sportul a devenit o parte importantă a vieții oamenilor, unii cărora le place să joace jocul și alții care se mulțumesc să-și încurajeze echipele preferate. Sunt unii, însă, care aleg să-și arate pasiunea pentru un sport sau o echipă, pariând pe ele.

Tot ce trebuie să știți despre: Parierea Explicată
Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Ce sunt pariurile sportive?

Ce sunt pariurile sportive?

Pariurile sportive au avut o istorie lungă și ilustră, care a fost documentată pentru prima dată cu peste 2000 de ani în urmă cu grecii. Cu pasiunea grecilor pentru atletism, au introdus-o olimpiade pentru restul lumii, precum și primele pariuri documentate pe competiții atletice.

Au venit apoi gladiatorii romani, unde pariurile sportive au fost în cele din urmă acceptate și chiar legalizate.

În anii 1950, Las Vegas a împrumutat pariurile sportive un sentiment de legitimitate publicului prin cazinourile lor de pe teren să autorizeze pariurile sportive. Cu toate acestea, nu a existat altă cale decât intrarea într-un cazinou din Las Vegas pentru a paria.

Cu toate acestea, apariția world wide web a accelerat creșterea pariurilor sportive, în special odată cu avântul industriei smartphone-urilor. Această dezvoltare tehnologică rapidă a însemnat că pariorii sportivi își puteau plasa pariurile oricând, oriunde și pe orice dispozitiv.

Ce sunt pariurile sportive?
De ce pariază oamenii pe sport?

De ce pariază oamenii pe sport?

Motivul pentru care oamenii pariază pe sport pot diferi, dar pariurile sportive sunt în general populare din următoarele motive.

Divertisment

Majoritatea pariorilor sportivi sunt în ea de dragul divertismentului. Sporturile live pot fi distractive în sine, dar entuziasmul poate fi amplificat atunci când banii sunt în joc.

Ușor de început

În timp ce majoritatea hobby-urilor necesită mult timp și angajament pentru a intra, pariurile sportive sunt foarte ușor de început. Jucătorii nu au nevoie de investiții mari în bani sau în echipamente - chiar și doar 5 USD este suficient pentru a începe.

Potențial de câștig

Poate că lucrul care îi atrage pe cei mai mulți oameni spre pariurile sportive este posibilitatea de a câștiga bani. Pariorii au întotdeauna o șansă de a câștiga, indiferent de capacitățile lor de pariuri, iar unii chiar s-au antrenat să învețe dedesubturile statisticilor pentru a deveni pariori sportivi profesioniști.

De ce pariază oamenii pe sport?
Tipuri de pariuri explicate

Tipuri de pariuri explicate

Iată câteva dintre pariurile comune pe care jucătorii le pot vedea atunci când pariază pe sport.

 • Pariuri Moneyline sunt cel mai simplu și cel mai comun tip de pariu. Este doar să pariezi pe o echipă pentru a câștiga. Dacă pariezi pe Echipa A și ei au câștigat, câștigi. Dacă ei pierd, tu pierzi.
 • Pariuri cu distribuire de puncte cere unui parior să parieze pe marja de victorie a unui concurent, mai degrabă decât pe un rezultat final. Un simbol minus (-) indică favoritul și un semn plus (+) simbolizează cel defavorizat. Dacă favoritul are un preț de -7,5, trebuie să câștige cu mai mult de 7,5 puncte pentru ca un pariu să câștige. În schimb, dacă un favorit are prețul de +7,5, trebuie fie să câștige jocul, fie să piardă cu mai puțin de 7,5 puncte.
 • Peste/Unders implică pariarea dacă punctele totale ale ambelor echipe depășesc sau nu o anumită sumă. Să presupunem că un joc între Echipa A și Echipa B are un total de puncte care este stabilit la 45 de puncte. În cazul în care jocul se încheie la 50 de puncte, pariul „peste” câștigă, iar pariul „sub” pierde.
 • pariuri Parlay implică bazarea pe mai multe pariuri pentru a câștiga înainte de a câștiga efectiv. Fiecare pariu parlay are „picioare” pe care să pariezi. Să presupunem că un parior pariază pe un pariu cu patru etape și pierde trei din patru pariuri. Aceasta înseamnă că dețin un bilet Parlay pierdut.
 • Pariuri teaser sunt similare cu pariurile Parlay, dar sunt concepute special pentru pariuri cu mai multe puncte cu o singură plată.
 • Pariuri de prop, sau o propunere de pariu, nu sunt direct legate de rezultatul final al unui joc. Cele mai obișnuite pariuri de recuzită sunt reprezentate de jucători sau de joc. Recuzita jucătorului pariază pe performanța și statisticile de joc ale unui jucător (cum ar fi duble triple sau metri de trecere), iar recuzita pariază pe anumite evenimente care se vor întâmpla într-un joc (cum ar fi primii marcatori sau primii până la 10 puncte).
 • Pariuri de mijloc, sau mediu, este o formă de pariuri de arbitraj care implică jucătorii care plasează pariuri cu diferențe de puncte pentru ambele părți ale unui joc. De exemplu, un parior pariază pe o Echipă A favorită cu 3,5 puncte pentru Jocul 1 într-un pariu sportiv și apoi pe o Echipă B cu 4,5 puncte defavorizate într-un alt pariu sportiv, dar și pentru Jocul 1. Deoarece a mijlocit meciul, va câștiga fie +1,82 unități dacă Echipa A câștigă cu patru puncte și pierde doar 0,09 unități dacă nu o câștigă.
 • Pariuri pe viitor sunt pariuri pe un rezultat viitor, cum ar fi premii MVP, campionate sau victorii totale.
 • Pariuri live sunt pariuri care sunt plasate după ce a început un joc.

Aderarea la un sport

În timp ce anumite avantaje și dezavantaje pot fi făcute între cazul pariurilor pe unul sau mai multe sporturi, cel mai bine este să începeți cu un singur sport - la un moment dat.

Daca este NFL sezon, apoi pariază pe NFL. Dacă este timpul MMA, atunci pariază pe unele lupte. În acest fel, pariorii pot obține toate avantajele de a se concentra pe un sport, dar niciunul din extrasezonul plictisitor de a rămâne doar la un sport pe tot parcursul anului.

Tipuri de pariuri explicate
Cele mai recente ghiduri de pariuri

Cele mai recente ghiduri de pariuri

Faptul că oamenilor le place pariurile sportive este motivul pentru care există diverse case de pariuri sportive din care să aleagă. Multe țări și-au reformat legislația privind jocurile de noroc, ceea ce a dus la creșterea popularității site-uri de pariuri și case de pariuri online.

Din moment ce a fost un boom mare, unii jucători sunt începători, fără experiență în pariurile online. Unii care urmează un anumit sport vor putea găsi cele mai bune cote și piețe, dar mulți nu vor avea idee ce să caute.

Din fericire, există o mulțime de site-uri web care oferă recomandări de pariuri pentru cei care sunt noi.

Există trei motive pentru care jucătorii ar trebui să citească un ghid de pariuri înainte de a începe să parieze:

 • Descoperiți cum funcționează lucrurile: Ghidurile de pariuri sportive îi vor ajuta pe jucători să utilizeze și să explice toate caracteristicile unei case de pariuri sportive - de la un ghid pas cu pas pentru înregistrare până la secțiunea de plată, unde pariorii vor învăța cum să depună fonduri și să-și colecteze câștigurile.
 • Aflați despre piețele populare de pariuri: În timp ce alegerea unui sport pentru a paria este ușor, piețele de pariuri pot fi mai sofisticate și mai complexe. Din fericire, există recenzii fantastice care îi pot ajuta pe pariori să determine cea mai bună opțiune pentru ei.
 • Coduri bonus: Unele site-uri de recenzii de pariuri colaborează adesea cu mărci și oferă cititorilor coduri promoționale pe care să le folosească atunci când se înscriu. Acest lucru ar putea oferi jucătorilor acces la o promoție specială sau le-ar putea oferi o ofertă specială de bun venit.

Cum să pariezi pe sport online

Pașii de bază ai pariurilor pe sport online sunt alegerea unui site de pariuri, crearea unui cont, depunerea de fonduri, plasarea de pariuri și retragerea câștigurilor.

Cele mai recente ghiduri de pariuri
Cum să alegi casa de pariuri sportive online potrivită pentru tine

Cum să alegi casa de pariuri sportive online potrivită pentru tine

Un factor important atunci când alegeți site-uri web de pariuri sportive este explorarea diverșilor factori care vor dicta o experiență de pariuri distractivă, sigură și profitabilă, cum ar fi:

 • Securitate
 • varietate
 • Cote
 • Limite de pariuri
 • Viteza de plată
 • Compatibilitate mobilă

Acestea sunt elementele fundamentale pe care jucătorii trebuie să le caute dacă caută aplicații de pariuri pentru desktop sau mobile. Rețineți că alegerea unui site de pariuri sportive nu ar trebui să fie grăbită, deoarece este probabil cea mai importantă decizie pe care o pot lua pariorii la început.

O modalitate mai ușoară de a găsi cel mai bun site de pariuri sportive pentru tine este să citești recenzii de la experți și recomandări de la colegii pariori.

Cum să alegi casa de pariuri sportive online potrivită pentru tine
Crearea unui cont

Crearea unui cont

Odată ce pariorii găsesc un site web cu care se simt confortabil, se pot înregistra pentru un cont nou. Acest proces durează câteva minute și va cere pariorilor să furnizeze informații de bază, cum ar fi:

 • Numele complet
 • Abordare
 • Adresa de e-mail
 • Numar de contact
 • Data nasterii
 • Numele de utilizator și parola dorite

Deși acestea sunt informațiile standard necesare pentru a crea un cont, unele site-uri de pariuri online pot solicita trimiterea de documente justificative care vă vor verifica identitatea sau vă vor trimite o parolă unică (OTP) prin SMS sau e-mail pentru verificare ulterioară.

Crearea unui cont
Depunerea de fonduri

Depunerea de fonduri

Jucătorii trebuie să adauge bani în conturile lor înainte de a putea începe să plaseze pariuri online. Majoritatea caselor de pariuri sportive online permit diverse opțiuni bancare, inclusiv:

 • Carduri de debit și de credit (VISA, Mastercard, Maestro etc.)
 • Portofele electronice (Paypal, Neteller, Skrill etc.)
 • Criptomonede (Bitcoin, Ripple etc.)
 • Carduri preplătite și cadou

Rețineți că portofelele electronice nu sunt uneori eligibile pentru bonusuri și promoții de bun venit sau de depunere. În această notă, fii atent pentru bonusuri de depozit.

Depunerea de fonduri
Cum să plasezi pariuri

Cum să plasezi pariuri

În acest moment, pariorii au deja un cont cu finanțare. Următorul lucru pe care îl faceți este să vă conectați și să verificați piețele disponibile, cum ar fi cele discutate mai devreme.

Cele mai bune site-uri și aplicații online de pariuri sportive oferă o mare varietate de piețe, așa că jucătorii trebuie să se asigure că explorează cu atenție toate oportunitățile prezentate.

Retragerea câștigurilor

Dacă joci, pariorii joacă corect, fiecare pariu are șanse de câștig. În cazul în care doresc să încaseze, majoritatea caselor de pariuri sportive permit pariorilor să-și retragă fondurile cu aceeași metodă pe care obișnuiau depune bani la conturile lor. Dacă nu o fac, site-urile de pariuri online vor oferi întotdeauna alternative.

Amintiți-vă că diferitele metode de retragere durează diferite timp pentru a se șterge, portofelele electronice fiind cele mai rapide (instantanee până la câteva minute), iar transferurile bancare durează cel mai mult (2-5 zile bancare, chiar mai mult în caz de întreținere, sărbători legale sau weekenduri).

Cum să plasezi pariuri
Compararea caselor de pariuri sportive

Compararea caselor de pariuri sportive

Există mai multe case de pariuri sportive disponibile online, ceea ce ridică întrebarea - ar trebui pariorii să facă cumpărături sau să rămână la unul? Iată câțiva factori de care trebuie să țineți cont în găsirea unei case de pariuri.

Bonusurile pot fi cel mai important aspect dintr-o pariuri sportive. Pentru a atrage oamenii să se înscrie, fiecare site de pariuri sportive oferă bonusuri atrăgătoare. Profită de această șansă căutând case de pariuri online de renume care oferă cele mai bune bonusuri.

Asigurați-vă că site-urile web pe care le alegeți au un interfață ușor de utilizat. Ultimul lucru pe care îl doresc pariorii este să se străduiască să-și găsească drumul pe un site web doar pentru a plasa un pariu. Din fericire, majoritatea site-urilor de top au interfețe extrem de ușor de utilizat.

Odată cu boom-ul dispozitivelor mobile, pariurile sportive trebuiau să fie prietenos cu dispozitivele mobile. Jucătorii pot plasa o mulțime de pariuri pe un smartphone sau tabletă și este posibil să nu aibă întotdeauna acces la un computer. Prin urmare, site-ul ales de un parior trebuie să aibă o opțiune robustă de pariuri mobile.

Când vine vorba de pariuri sportive, cu atât mai mult opțiuni de pariere ai, cu atât mai bine. Pariurile tipice ale spread-urilor, linii monetare, totalurile și parlays sunt disponibile pe aproape toate site-urile. Teasers-urile, recuzita și viitoarele vor fi toate prezente într-un număr mare de ele. Pariurile live sunt un domeniu în care serviciile excelente se vor evidenția de restul pachetului.

Compararea caselor de pariuri sportive
Glosar pariuri sportive

Glosar pariuri sportive

Terminologia pariurilor sportive poate fi complicată, mai ales pentru cei care sunt noi în domeniu. Multe dintre cele mai frecvent utilizate terminologii, concepte și metode pe care le veți vedea pe acest site și în pariurile sportive online, în general, sunt enumerate în glosarul de pariuri sportive de mai jos.

Rețineți că este posibil ca unii termeni care au fost definiți mai sus să nu fie incluși în această secțiune a dicționarului de pariuri sportive, iar această secțiune nu include toți termenii implicați în pariurile sportive.

 • Acțiune - Un pariu sau un pariu.
 • Împotriva spread-ului - Rezultatul final al unui joc, ținând cont de spread-ul de puncte.
 • Bad Beat - Un pariu care pare să fie în favoarea pariorului, dar nu.
 • Book (Sportsbook) - O casetă de pariuri sportive este un loc în care oamenii pot paria pe rezultatul evenimentelor sportive.
 • Buck - Un pariu de 100 USD.
 • Chalk - favoritul meciului.
 • Consens - Procentul de pariori de fiecare parte a unui joc.
 • Acoperire - Rezultatul unui pariu cu un punct spread.
 • Dime - Un pariu de 1.000 USD.
 • Dolar - Un pariu de 100 USD.
 • Avantaj - Avantajul unui parior înainte de plasarea unui pariu.
 • Even (Even Money) - Un pariu de 100 USD pentru a câștiga 100 USD.
 • Handle - Întreaga sumă de bani pariată pe un anumit joc.
 • Handicap - Utilizarea analizei sportive pentru a face predicții.
 • Hedging - Pariați opusul unui pariu anterior pentru a garanta că veți câștiga cel puțin o sumă mică.
 • Hook - O jumătate de punct în răspândire
 • Suc - O cărți de comision câștigate la fiecare pariu.
 • Numere cheie - Reprezintă cele mai comune marje de înfrângere. Acesta este folosit mai ales în fotbal, unde multe jocuri se termină cu o echipă care câștigă cu multipli de trei sau șapte.
 • Limită - Suma maximă permisă pentru un singur pariu.
 • Lock - Un mare favorit.
 • Lovitură lungă - Un dezamăgit mare.
 • Nichel - Un pariu de 500 USD.
 • Fără acțiune - Un joc care nu mai acceptă pariuri și a returnat toate pariurile.
 • Oddsmaker (Linemaker) - Cineva care alege prima linie a unui joc.
 • Off the Board - Un eveniment pe care jucătorii nu pot miza.
 • Pick'em - Un eveniment care nu are favorit sau underdog.
 • Puckline - La hocket, favoritul are un spread de -1,5 puncte, în timp ce underdog are un spread de +1,5 puncte.
 • Reverse-Line Movement - Mișcare în linia de pariuri care sfidează procentele de pariuri publice.
 • Runline - În baseball, favoritul are un spread de -1,5 puncte, în timp ce cel defavorizat are un spread de +1,5 puncte.
 • Sharp (Wiseguy) - Un parior profesionist de sport.
 • Steam - O schimbare rapidă a liniei ca rezultat al pariurilor grele.
 • Luarea punctelor - Parierea celor defavorizați împotriva răspândirii.
 • Pari - O plasare la un pariu sportiv.
Glosar pariuri sportive
About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu