Știri

November 9, 2022

Cele mai pariate evenimente sportive

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Pariurile sportive online au cunoscut un boom în ultimii ani la scară globală. Potrivit Statistica.com, industria pariurilor sportive a fost evaluată la 231 de miliarde de dolari în 2021. Și dacă previziunile pieței sunt ceva de urmat, se anticipează că această industrie va depăși 300 de miliarde de dolari până în 2023. Numai, pariurile sportive reprezintă 30 până la 40% din piața globală a jocurilor de noroc.

Cele mai pariate evenimente sportive

De-a lungul anilor, câteva evenimente rămân foarte pariate. Întâmplător, acestea sunt de obicei cele mai îndrăgite sporturi din lume. Cu toate acestea, urmărirea sporturilor lor preferate nu este întotdeauna suficientă pentru majoritatea oamenilor. Prin urmare, adăugarea unui aspect financiar la acțiunea de joc este adesea percepută ca o modalitate nouă de a condimenta lucrurile, cu perspectiva de a câștiga niște bani în plus.

Care este cel mai pariat eveniment sportiv? Iată câteva dintre cele mai mult pariate evenimente sportive din întreaga lume.

Cupa Mondiala FIFA

De departe, fotbalul este cel mai popular sport din lume. Deci, deloc surprinzător, Cupa Mondiala FIFA se află în fruntea listei celor mai pariate sporturi. Acest turneu de fotbal din patru ani atrage aproximativ 3,5 miliarde de telespectatori, aproape jumătate din populația lumii.

Este de remarcat faptul că o proporție considerabilă dintre telespectatori sunt pasionați de sport mai mult decât media. De exemplu, organismul de conducere a sportului estimează că au fost pariați peste 100 de miliarde de dolari în timpul Cupei Mondiale FIFA 2018. Mai mult, pe parcursul turneului de 64 de meciuri, jocul final dintre Franța și Croația i-a văzut pe pariori pariând un record de 7,2 miliarde de dolari. Fără îndoială, niciun alt sport nu se apropie din punct de vedere al popularității.

Super Bowl

The Super Bowl este, de departe, cel mai urmărit eveniment sportiv din America. Acest eveniment este apogeul Ligii Naționale de Fotbal (NFL), strângând un număr record de spectatori. Cu toate acestea, cifrele de jocuri de noroc subliniază și mai mult popularitatea Super Bowl-ului.

Peste 110 milioane de oameni au urmărit acest eveniment sportiv în 2022. Cifrele de pariuri sunt, de asemenea, incredibile, numărul total de pariuri fiind evaluat la aproximativ 7 milioane de dolari. Din punct de vedere al pariurilor, acest lucru rămâne intrigant datorită pariurilor sale fascinante la pauză, cum ar fi aruncarea monedelor sau imnul național, care tind să aducă mai mulți pariori ocazionali la bord.

Cupa Mondială de rugby

Rugby-ul se bucură de popularitate globală. Ultimul Japoniei Cupa Mondială de rugby am văzut 2,5 milioane de spectatori urmărind acțiunea în direct. Dar, desigur, numărul de fani ai rugby-ului care transmiteau acțiunea sau urmăreau la televizor a fost și mai mare, rapoartele care arată că evenimentul din 2019 a atras aproape un miliard de telespectatori.

Este posibil ca valoarea exactă a acestui eveniment în termeni de pariuri să nu fie capturată. Cu toate acestea, acest eveniment ar putea fi evaluat cu mult peste 1 miliard de dolari, judecând după numărul de telespectatori care urmăresc evenimentul.

Finala NBA

Timp de câteva săptămâni, fanii de baschet din întreaga lume și-au pus ochii pe baschetul masculin de prim rang. Ca urmare, NBA, fără îndoială cel mai faimos turneu de baschet, a devenit unul dintre cele mai pariate evenimente sportive.

În campionatele din 2019, americanii au cheltuit 8,8 milioane de dolari pe pariuri sportive. O altă statistică interesantă este că unul din cinci adulți a pariat pe eveniment. Peste 20 de milioane de oameni au urmărit evenimentul, așa că, fără îndoială, merită mulți bani.

Kentucky Derby

Cursele de cai și pariurile au o istorie lungă. Cursele de cai sunt unul dintre acele sporturi care sunt puternic influențate de scena pariurilor. În lumina acestui fapt, mulți pariori consideră că Kentucky Derby o mină de aur.

De asemenea, considerat cel mai rapid sport de două minute, acest eveniment atrage 150.000 de spectatori, aproape 20 de milioane de telespectatori alegând să urmărească acțiunea de acasă. În termeni monetari, Kentucky Derby-ul din 2019 a acumulat pariuri uriașe de 250,9 milioane de dolari, depășind recordul de 139,3 milioane de dolari stabilit în 2015.

Grand National

Grand National este, fără îndoială, una dintre cele mai semnificative cursa de cai evenimente în termeni de jocuri de noroc. Desfășurat la Liverpool din 1983, acest eveniment național de curse de vânătoare prezintă o serie de obstacole în timpul cursei. Deși este în principal un eveniment de elită la care participă regalitatea, atrage peste 500 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

Evenimentul din 2021 a dus la creșterea sumei totale pariate la aproape 400 de milioane de dolari, depășind Kentucky Derby-ul american.

Martie Nebunie

Martie Nebunie este un eveniment anual de baschet universitar pentru bărbați. Cu 67 de jocuri pe care să pariezi, March Madness atrage un număr sănătos de pariuri. În plus, pe măsură ce audiența de sport continuă să revină în urma pandemiei, în 2022, evenimentul a înregistrat o medie de 10,7 milioane de telespectatori, stabilind un record pentru cele mai mari vizionări TV din istoria evenimentului.

Înainte de Nebunia din martie 2022, Asociația Americană de Jocuri a proiectat că 45 de milioane de pariori vor plasa pariuri evaluate la 3 miliarde de dolari.

Gânduri finale

Pariurile sportive sunt bani mari. Deși majoritatea oamenilor cred că este sigur doar să pariezi la cele mai populare evenimente din lume, există opțiuni vaste. De exemplu, ligile europene de fotbal sunt foarte prezentate de cele mai bune case de pariuri online astăzi. Indiferent de popularitatea evenimentului, alegerea în cunoștință de cauză și pariarea responsabilă este vitală pentru o experiență plăcută de joc.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Dezvăluirea celor mai bune pariuri: Ghidul tău suprem pentru pariuri sportive
2024-05-28

Dezvăluirea celor mai bune pariuri: Ghidul tău suprem pentru pariuri sportive

Știri